Στις 20 Νοέμβρη αρχίζει η αναζήτηση του θησαυρού στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Νέα Εγνατία» οι 6 φίλοι από την ευρύτερη περιοχή του Νέστου, που έχουν πάρει προηγουμένως όλες τις σχετικές άδειες, θα ψάξουν –υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών- στην είσοδο του αεροδρομίου, όπου εικάζουν βάσει των πληροφοριών τους ότι είναι κρυμμένες οι λίρες.

 

Οι νεότερες πληροφορίες μιλούν για πολύ μικρότερο αριθμό λιρών. Αρχικά γινόταν λόγος για λίρες αξίας έως και 300 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα γίνεται γνωστό ότι ψάχνουν για θησαυρό περίπου 120-130 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί (με βάση τις τρέχουσες τιμές χρυσής λίρας) σε περίπου μισό εκατομμύριο λίρες.

 

Οι λίρες αυτές πρέπει να κρύβονται μέσα σε 16 ξύλινες κασετίνες (ή μπαουλάκια), αν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουν οι 6 «κυνηγοί του θησαυρού» και τις οποίες λένε πως πήραν από Ρώσο αξιωματικό που συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου.

 

Οι οδηγίες μάλιστα λένε ότι οι κασετίνες αυτές είναι θαμμένες σε βάθος δυόμιση περίπου μέτρων, κάτι που μπορεί ωστόσο να άλλαξε στην πάροδο των δεκαετιών.