Έφτασε στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2020 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο μιας σημαντικής συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα συναντηθεί με τους αστυνομικούς διευθυντές σχεδόν όλης της βόρειας Ελλάδας. Το αντικείμενο της ευρείας αυτής σύσκεψης δεν έχει γίνει γνωστό παρά μόνο ότι θα συμμετάσχουν δεκάδες αξιωματικοί από πολλούς και διαφορετικούς νομούς. 

 

Άγνωστος παραμένει και ο λόγος που επιλέχθηκε η Καβάλα για την περιφερειακή αυτή σύσκεψη. 

 

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι ο υπουργός θα ερχόταν στην Καβάλα από νωρίς την Παρασκευή και ότι η σύσκεψη του Σαββάτου θα άρχιζε στις 9 το πρωί ενώ περί τις 10:30 ο υπουργός θα έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια όμως δόθηκε αναβολή στις δηλώσεις υπουργού στον τοπικό Τύπο και φαίνεται ότι το σύνολο του προγράμματός του πήγε πίσω

 

Για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη έχει κρατηθεί άκρα μυστικότητα ενώ τα μέτρα ασφάλειας στην πόλη ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής είναι δρακόντια. 

 

Κριτική για τα χημικά

 

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπήκε τα τελευταία 24ωρα στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ασκούν σκληρή κριτική για την ευρεία χρήση χημικών, ακόμη και εναντίον ανήλικων, σε μαθητική συγκέντρωση. 

 

Η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, με ανάρτησή της στο twitter σχολιάζει μια παλιότερη ανάρτηση του υπουργού, τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριζε τότε ότι «όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

 

Μετά τη ρίψη χημικών στους μαθητές, η βουλευτής σχολίασε: «Από σήμερα κ. Χρυσοχοΐδη δεν χωράς πουθενά!!! Παραιτήσου!!!»