Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση. 

 

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων, η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε τρεις ξεχωριστές δράσεις σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. 

 

Στο Ηράκλειο Κρήτης, την Καβάλα και τη Γλυφάδα μέλη της οργάνωσης, διένειμαν ενημερωτικό υλικό, συνομίλησαν με γυναίκες που κέρδισαν στη μάχη με τον καρκίνο στο σύλλογο «Μαζί για τη Ζωή» και συμμετείχαν σε εκδήλωση του «Άλματος Ζωής».

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: « Όλες εκείνες οι γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν στην αναμέτρησή τους με την ασθένεια του καρκίνου είναι πραγματικές ηρωίδες. Οφείλουμε να πάρουμε παράδειγμα από αυτές, και σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση να δημιουργήσουμε προγράμματα προληπτικού ελέγχου και ογκολογικές μονάδες σε όλη την επικράτεια».

 

Η Υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων Μάνια Οικονομάκη ανέφερε: «Στο πλαίσιο  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού η ΟΝΝΕΔ κάνει αυτήν την συμβολική κίνηση, με την οποία θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα για την πρόληψη και την ενημέρωση».

 

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Χάιτας

Υπεύθυνος Τύπου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καβάλας