Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτει ερωτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του δικτύου αποχέτευσης της Παναγίας, που η κατασκευή του έγινε το 1999, όμως από τότε δεν έγινε κάποια αναβάθμιση. Επίσης ρωτά αν θα δημιουργηθεί στις Μαριές χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με το θέμα αυτό, λόγω των πολλών επισκεπτών.

Από τη ζωή έφυγε την Πέμπτη (18/04), ο Κομνηνός Γρίντζος, ο οποίος ήταν μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Θάσου, υπήρξε εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο τοπικό συμβούλιο της Παναγίας και ήταν μέλος του ΚΚΕ.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον δήμαρχο Θάσου και τους Δημοτικούς Συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τις παιδικές χαρές του Δήμου Θάσου.

"Προχειρότητα" χαρακτηρίζει το έργο στο δρόμο στην έξοδο του Ποτού προς Θεολόγο, στην περιοχή Γαβράδο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, μαζική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Καλλιράχ

Ερωτήματα θέτει προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου για το λιμάνι της Ποταμιάς, η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας πως με το μπάζωμα του λιμανιού κλείνει η έξοδος των ψαράδων, και αυτοί αναγκάζονται να ψάχνουν άλλο λιμάνι, ενώ όταν με δικά τους έξοδα εκβαθύνουν την είσοδο του λιμανιού για να αποπλεύσουν, αυτό τους προκαλεί καταστροφή στην περιουσία τους (μηχανές, καρίνα σκάφους κλπ.). 

Την Πέμπτη (29/02), στο κτίριο του Αρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς, έγινε συνέλευση για τα προβλήματα της Ποταμιάς, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με ανακοίνωση της θέτει ερωτήματα για τη μη ολοκλήρωση των έργων στη γέφυρα της Ποταμιάς.

H Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου έκανε κάλεσμα για την Πέμπτη (29/02) στις 18:00 το απόγευμα στο κτίριο του Αρσανά της Σκάλας Ποταμιάς, για να γίνει συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Ποταμιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο για τα ΕΛΤΑ του Λιμένα και τονίζει πως η διανομή των λογαριασμών, των επιστολών και άλλων εντύπων έχει σταματήσει και πλέον δεν μοιράζονται στο χέρι σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Θάσου και αφήνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να παραλαμβάνονται από τους πολίτες. Έτσι οι λογαριασμοί λήγουν πολλές φορές ενώ οι ειδοποιήσεις παραλαμβάνονται “κατόπιν εορτής”.

Ερωτήματα θέτει προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση, για την κοπή δέντρων στην περιοχή “Κληματσίδα” στον οικισμό της Παναγίας.

Ερωτήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Λιμενάρια που έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες, έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου προς τη διοίκηση του Δήμου.

O δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, με ανακοίνωση του απάντησε στη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, που ανέφερε σε δική της ανακοίνωση πως ο κ. Κυριακίδης δεν επέτρεψε στο Λύκειο του Λιμένα να κάνει γυμναστική στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει σε αυτό.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου έγινε γνωστό πως οι 5 πρώτοι μαθητές της Θάσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, θα βραβευθούν από τον Δήμο και θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου, για τους χώρους άθλησης στο νησί, ενώ αναφέρει πως δόθηκε οδηγία από τον δήμαρχο να μην χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα το κλειστό γυμναστήριο (είναι μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει στο σχολείο), και μόνο μετά από πιέσεις, έγινε δεκτό να χρησιμοποιείτε το κλειστό, μόνο στην περίπτωση που βρέχει την στιγμή του μαθήματος της γυμναστικής.

Το ψήφισμα των 27 φορέων της Θάσου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια στηρίζει Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Αντιπροσωπεία 18 σωματείων και φορέων της Θάσου, έχει έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας, με επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία εργαζομένων. Τα σωματεία ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των θαλάσσιων μεταφορών και να αυξηθούν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Για τη συντήρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο της Καλλιράχης μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

“Τουλάχιστον 30 αιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχουν απορριφθεί, με αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση λαϊκών νοικοκυριών της Θάσου. Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου προεκλογικά, η κάλυψη των αναγκών δεν είναι ολοκληρωτική όπως θα έπρεπε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της”, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για τα παιδιά που έμειναν εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού του Λιμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέλει να σταματήσουν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θάσου να γίνονται με τηλεδιασκέψεις και ζητά να γίνονται διά ζώσης. Μάλιστα σε ανακοίνωση της αναφέρει πως για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Τρίτης (05/12).

“Η δακοκτονία μέχρι τώρα υλοποιείται από την Περιφέρεια με ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας. Για πρώτη φορά η διενέργεια των ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία αναδόχου εργολάβου παγιοθέτη”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, και διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση μιας ακόμης υπηρεσίας όπως αναφέρει.

Ανοιχτή επιστολή στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για το πρόβλημα της ακαρπίας στο νησί.

“Στο βρεφονηπιακό σταθμό του Πρίνου λειτουργεί μόνο ένα τμήμα, παρόλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος καθώς και ίδρυση βρεφικού σταθμού. Οι ανάγκες στα χωριά Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη είναι αυξημένες. Αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με τη φύλαξη των παιδιών τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση.

Για το ποσοστό που εξασφάλισε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου (20,18%), μιλά ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Χρυσαφής. 

Έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο της Θάσου δήλωσε σε συνέντευξή του στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα με τις ομιλίες της και τις περιοδείες της.

Για την απουσία πολεοδομίας στη Θάσο μιλά σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.  

“Εδώ και αρκετά χρόνια στο νησί μας και ειδικά στο νότιο τμήμα του, υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το στερούνται «περιοδικά» και να ανησυχούν εύλογα για το τι μέλλει γενέσθαι” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα προς το Δήμο Θάσου για τα προβλήματα με το νερό.

Σελίδες