Για το στεγαστικό πρόβλημα των γιατρών του Κέντρου Υγείας Πρίνου μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Το στεγαστικό πρόβλημα των αγροτικών γιατρών και των διασωστών του ΕΚΑΒ, που προσλαμβάνονται για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του Κ.Υ. Πρίνου είναι οξυμένο λόγω της μεγάλης ζήτησης και της ακρίβειας που δημιουργεί η τουριστική κίνηση.

 

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι να μη προσέρχονται οι νεοπροσληφθέντες αφού αδυνατούν να καλύψουν το υψηλό κόστος διαμονής και το Κ.Υ. να παραμένει υποστελεχωμένο σε περιόδους μάλιστα που οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

 

Καταρρέει έτσι το αφήγημα της κυβέρνησης ότι ενώ προσλαμβάνει προσωπικό σε Κ.Υ. και νοσοκομεία των νησιών οι προσληφθέντες δεν αποδέχονται τη θέση λόγω επιλογής, ρίχνοντας το βάρος ως συνήθως στην ατομική ευθύνη.

 

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να διεκδικήσει από την 4η υγειονομική περιφέρεια, το υπουργείο Υγείας και κάθε αρμόδιο φορέα λύση στο πρόβλημα που τελικά απειλεί την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών  του νησιού.

 

Δεν είναι λύση να χάνονται ζωές λόγω της υποστελέχωσης, να πληρώνουν ακριβό τίμημα σε ιδιωτικές δομές και υπηρεσίες  οι ασθενείς, να επιδιώκουμε υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί χωρίς να εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

 

Λύση μπορεί και πρέπει να βρεθεί με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, είτε αξιοποιώντας κάποιο κοντινό δημοτικό κτήριο είτε με την εκ νέου δημιουργία καταλυμάτων στον χώρο του Κ.Υ. κλπ

 

Ρωτάμε τον δήμαρχο Θάσου αν γνωρίζει το πρόβλημα και τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να λυθεί σύντομα.

  

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Νίκος Χρυσάφης

Χαρίκλεια Κυριατζίδου

Λάμπρος Λαμπρινίδης