Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο για τα ΕΛΤΑ του Λιμένα και τονίζει πως η διανομή των λογαριασμών, των επιστολών και άλλων εντύπων έχει σταματήσει και πλέον δεν μοιράζονται στο χέρι σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Θάσου και αφήνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να παραλαμβάνονται από τους πολίτες. Έτσι οι λογαριασμοί λήγουν πολλές φορές ενώ οι ειδοποιήσεις παραλαμβάνονται “κατόπιν εορτής”.

 

Αναλυτικά η παράταξη αναφέρει τα εξής:

“Προβλήματα με την λειτουργία του ταχυδρομείου έχουμε και στο υποκατάστημα του ΕΛΤΑ στον Λιμένα της Θάσου.

 

Η διανομή των λογαριασμών, των επιστολών και άλλων εντύπων έχει σταματήσει και πλέον δεν μοιράζονται στο χέρι σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Θάσου (μόνο στο Λιμένα μοιράζονται κανονικά). 

 

Αντιθέτως αφήνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να παραλαμβάνονται από τους ίδιους του συντοπίτες μας.

 

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να φτάνουν οι λογαριασμοί στα χέρια των παραληπτών ενώ έχουν λήξει, οι ειδοποιήσεις να παραλαμβάνονται κατόπιν εορτής και  επιπλέον να διακυβεύονται τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων. 

 

Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι απόρροια της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της συνεχούς υποστελέχωσης που συντελείται τα τελευταία χρόνια, αυτής που υπαγορεύει η λογική κόστους - οφέλους.

 

Ευθύνη διαχρονικά  για αυτή την κατάσταση που βιώνουμε έχουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

 Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

 

Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει ούτως ώστε να πιεστούν Κυβέρνηση και ΕΛΤΑ για να στελεχωθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα και να επανέλθει στην προηγούμενη λειτουργία του που εξυπηρετούσε όλον αυτόν τον κόσμο.”