Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε από την ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Θάσου εξ αφορμής της δραματικής (στα όρια της εξαφανίσεως) μείωσης των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου – Καβάλας, συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και αποφάσισε τις παρακάτω δράσης:

 

1)Να καλέσει την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων του νησιού, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους καθώς και τη κλιμάκωση των από δω και πέρα κινητοποιήσεων. Η συνάντηση θα γίνει στη Σκάλα Καλλιράχης, στις 18,30, στη καφετέρια Μιχάλης.

2)Να προβεί σε άμεση και κατ’ ιδίαν επαφή με τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του νομού (βουλευτές, δημάρχους, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς), κοινοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις της για το συγκεκριμένο θέμα και απαιτώντας την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

3)Να ζητήσει εγγράφως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου με μοναδικό θέμα το μέλλον της γραμμής Πρίνου – Καβάλας, διεκδικώντας σε αυτήν την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου και την εν τοις πράγμασι συνεισφορά του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, στο τηλέφωνο: 6949239215 (Λάμπρος Λαμπρινίδης)