Οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Παγγαίου θα πραγματοποιηθούν

--το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Δωματίων,

--στις 17:00 στο Μνημείο Μάχης του οικισμού Εξοχής της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης και

--στις 18:30 στο Μνημείο Μάχης του οικισμού «Δημαράς» της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων.

--Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στο ίδιο πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 επετειακή εκδήλωση στο Μνημείο Μάχης Παλαιοχωρίου και

--στις 18:30 στο μνημείο των πεσόντων της μάχης της Βαζόπετρας, στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

 

Κατά την έναρξη των τελετών θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνες δεήσεις, θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Μάχης και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Μνημείο Μάχης Παλαιοχωρίου, θα ακολουθήσει ομιλία από τον δημοσιογράφο και ιστορικό ερευνητή, Αριστείδη Μεντίζη.   

 

Ο Αριστείδης (Άρης) Μεντίζης είναι διδάκτωρ των Γραμμάτων (Doctor of Letters) του Πανεπιστημίου St. Stephen Harding των ΗΠΑ. Κατάγεται από το Παλαιοχώρι Παγγαίου. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Έχει κάνει σπουδές στην Επικοινωνία, τις Δημόσιες Σχέσεις, και τη Διαφήμιση. Είναι Πιστοποιημένος Ειδικός στη Διαδικτυακή Δημοσιογραφία (CSIJ) της ACTA (Aristotle Certification Training & Assessment), Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται με την ιστορική και πολιτική έρευνα, ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά τοπικής και πανελλήνιας κυκλοφορίας. Ασχολείται ακόμη με την έρευνα, καταγραφή, συλλογή και διατήρηση λαογραφικού και ιστορικού υλικού. Το 2012 συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Παγγαίου.

Συμμετείχε επίσης σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων με ποικίλα θέματα σχετικά με τη δημοσιογραφία, την ιστορία, τη λαογραφία, την πολιτιστική κληρονομιά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Διεθνείς Σχέσεις, την οικονοφυσική, τη χαρτογράφηση, τη γεωλογία, τη σπηλαιολογία, την εκπαίδευση αλλά και τη Λογοτεχνία και συγγραφή.

Το 2006 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: "Το Κάστρο του Παλαιοχωρίου. Προμαχώνας Ιστορίας".

Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Ταξιάρχη του Αγίου Μάρκου, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Έχει λάβει τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Επισκοπής Μποτσουάνας, το ανώτατο παράσημο της Επισκοπής. Τέλος έχει λάβει τη Μεγάλη Σφραγίδα Τιμής, την ύψιστη τιμητική διάκριση της Παλαιάς Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.