Η Orchestra Baobab θα εμφανιστεί σήμερα, 25 Αυγούστου 2023, και ώρα 21:00 στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Καβάλας.

 

H ιστορία της θρυλικής Orchestra Baobab ξεκινάει πριν από μισό περίπου αιώνα στο περίφημο Baobab Club της πρωτεύουσας της Σενεγάλης και μουσικό φυτώριο της Δυτικής Αφρικής, Ντακάρ, όπου είχαν τον σπουδαίο ρόλο και την τιμή να είναι η houseband του κλαμπ. Σταδιακά, εξελίχθηκαν στη δημοφιλέστερη και πιο πετυχημένη χορευτική  μπάντας ολόκληρης της ηπείρου.

 

Εδώ και δεκαετίες η Orchestra Baobab φέρνει σε μουσικές σκηνές σε όλον τον κόσμο το ιδιαίτερο χαρμάνι της, το οποίο μπλέκει afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς με την griot μουσική της Δυτικής Αφρικής και ενσωματώνει με μαεστρία τη soul και τη salsa, τη rumba και την jazz, τη reggae και την country.

 

Tα τελευταία 20 χρόνια, η Orchestra Baobab περνάει μια «δεύτερη νιότη», μέσα από επαναηχογραφήσεις, νέες κυκλοφορίες και μνημειώδεις συναυλίες, οι οποίες γιγαντώνουν την παγκόσμια φήμη της.

 

Έχοντας στο ενεργητικό τους πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το “Ken Dou Werente”(198) το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άλμπουμ world music όλων των εποχών, προσγειώνονται στην κεντρική σκηνή του Cosmopolis Festival στην Πλατεία Ελευθερίας για να ξεσηκώσουν το κοινό και να μας παρασύρουν όλους σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

 

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmopolisFestival στην Πλατεία Ελευθερίας είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες του Αυγούστου ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmoworld/concerts-2023/

(δελτίο Τύπου)