«Εκκολαπτόμενη μαφία στη Νικήσιανη» καταγγέλλει με ανάρτησή της η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη η οποία εξιστορεί την περιπέτεια που έζησε την παραμονή του 15αύγουστου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  

Τώρα που η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, μπορώ να δημοσιοποιήσω τα όσα θλιβερά έχουμε υποστεί (την εβδομάδα που μόλις πέρασε) εγώ και η οικογένειά μου από αδίστακτους νεαρούς (εντολοδόχους πέρα από κάθε αμφιβολία) συγχωριανούς μου, που μου ήταν εντελώς άγνωστοι -και δεν είχα ποτέ κανένα «προηγούμενο» ή αντιδικία μαζί τους- έως ότου συμβούν τα περιστατικά που καταγγέλλω εδώ, τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Αυγούστου και της Πέμπτης 17 Αυγούστου και προκάλεσαν τρόμο και ανησυχία όχι μόνο σε μας, αλλά και στις γειτονικές μας οικογένειες.

 

Με δυο λόγια: το σπίτι μου στη Νικήσιανη έγινε στόχος επιθέσεων από μικρο-συμμορίες (4 ΕΝΗΛΙΚΕΣ νεαροί την πρώτη φορά και 7 τη δεύτερη) συγχωριανών μας (Νικησιανιωτών!), απρόκλητα και αδικαιολόγητα μέσα στην άγρια νύχτα!

 

Οι δυο «ομάδες κρούσης» ήρθαν απόλυτα οργανωμένοι και συντονισμένοι, ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι, υποδεικνύοντας ξεκάθαρα το σπίτι μας, «χτύπησαν» και απήλθαν ουρλιάζοντας με στόχο να με/μας εκφοβίσουν, να προειδοποιήσουν ή να απειλήσουν με χειρότερα την επόμενη φορά ίσως, για λόγους που εύλογα υποψιάζομαι.

 

(Όπως θα μπορούσε να υποψιαστεί βάσιμα και ο καθένας που είναι σε θέση να γνωρίζει κάποια γεγονότα που έχουν προηγηθεί - μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μου τον περασμένο Μάιο (2023) - και να τα συνδυάσει/συσχετίσει με βάση την κοινή λογική, αλλά και με βάση τις πρακτικές της Μαφίας όταν θίγονται μικρά ή μεγάλα συμφέροντα από «ενοχλητικούς» δημοσιογράφους, οι οποίοι τους χαλάνε τις «δουλειές» που έχουν στήσει).

 

Οι επιθέσεις καταγράφηκαν καθαρά από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας του σπιτιού μας, τα πρόσωπα που επιτέθηκαν φαίνονται ολοκάθαρα στην πρώτη επίθεση, ενώ στη δεύτερη εμφανίστηκαν συντεταγμένοι και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ακριβώς για να μην αναγνωριστούν!

 

Τα βίντεο, που κατέγραψαν τη δράση των μελών των μικροσυμμοριών αυτών, βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών, ενώ οι δράστες της πρώτης επίθεσης έχουν αναγνωριστεί πλήρως και έχει δρομολογηθεί η ποινική τους δίωξη για σειρά αδικημάτων, τα οποία  ακριβώς επειδή έδρασαν ως οργανωμένη ομάδα έχουν ακόμα βαρύτερη αντιμετώπιση από το νόμο.

 

Πρόκειται για νεαρούς ενήλικες από 19 έως 22-23 ετών (ο τελευταίος, μάλιστα, είναι «εισαγωγή» εκ Γερμανίας, όπου κατοικεί μόνιμα και βρίσκεται/βρισκόταν στο χωριό καταγωγής της οικογένειάς του, τη Νικήσιανη, για διακοπές!).

 

Ο πρώτος (όπως φαίνεται από την καταγραφή της κάμερας ασφαλείας) δείχνει να έχει τον ηγετικό/καθοδηγητικό ρόλο στην «ομάδα κρούσης» που μας επιτέθηκε στις 4.30 το πρωί της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου.

 

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ – ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

 

Αναζητείται/Αναζητούνται, βεβαίως, ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ή ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ για τις εις βάρος μου επιθέσεις, αυτός/αυτοί, δηλαδή, που έδωσε/έδωσαν την ΕΝΤΟΛΗ ή παρακίνησε/παρακίνησαν τους (αγνώστους μου) νεαρούς συγχωριανούς μου για τη διενέργεια των επιθέσεων (δωροδοκώντας τους ή όχι). 

 

Γιατί, το να ξεκίνησαν οι ίδιοι από μόνοι τους, «ξεκάρφωτα», μέσα στα ξημερώματα να στοχοποιήσουν και να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουν προσωπικά, δεν τους πείραξε ή δεν τους έβλαψε ποτέ, δεν το «χάφτει» ούτε ένας εντελώς ηλίθιος!

 

Και, φυσικά, τα «παιδιά» δεν ήταν καθόλου «μεθυσμένα», όπως ισχυρίστηκε βλακωδώς ο ένας εξ αυτών, αφού η κάμερα είναι ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ όλων των μεθοδευμένων και απολύτως ψύχραιμων, νηφάλιων και ήρεμων κινήσεών τους επί 5λεπτο έξω από το σπίτι μας.

 

Ακόμα και ένα νήπιο καταλαβαίνει πως οι «ομάδες κρούσης» (ιδιαίτερα η πρώτη των «4», τα ξημερώματα της Παραμονής του Δεκαπενταύγουστου) «χτύπησαν» το σπίτι μου προμελετημένα, οργανωμένα και κατόπιν εντολών.

 

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ; ΑΠΕΙΛΗ ή ΕΚΔΙΚΗΣΗ;

 

Ποιος/Ποιοι είχαν κίνητρο και λόγους να με εκφοβίσουν ή να με απειλήσουν (εν όψει και της επικείμενης ποινικής διαδικασίας για όσα παράνομα διαπράχθηκαν τον περασμένο Μάιο) ή και απλώς να με εκδικηθούν, προφανέστατα επειδή έπραξα το δημοσιογραφικό καθήκον μου και με βάση τη δημοσιογραφική μου έρευνα και τις αποκαλύψεις μου παρενέβησαν οι αρμόδιες Αρχές και σταμάτησαν -προτού να είναι πολύ αργά- αυτά που είχαν ήδη ξεκινήσει να διαπράττουν παράνομα σε ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ έκταση (χαρακτηρισμένη  επίσημα ως «ΔΑΣΟΣ»), στο αλσύλλιο δίπλα στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ιδιαίτερης ηθικής και άυλης αξίας για τη Νικήσιανη και το Παγγαίο; 

 

Την έκταση αυτή, με την «ανάπλασή» της σε χώρο πολυτελών δεξιώσεων (!) για γάμους και βαπτίσεις (αποκλείοντας, βέβαια, από τον χώρο οποιονδήποτε δεν θα ήταν προνομιούχος προσκεκλημένος), προγραμμάτιζαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά (και πλουσιοπάροχα) από φέτος το Καλοκαίρι και για τα πολλά επόμενα χρόνια όσοι είχαν την πρωτοβουλία της διάπραξης των παράνομων εργασιών τον περασμένο Μάιο, δίνοντας την εντολή για εκρίζωση αιωνόβιων δέντρων και εκσκαφές ή μπαζώματα δέντρων και άλλης βλάστησης σε όλη σχεδόν την έκταση του χώρου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα εις βάρος του χωριού μας και του κράτους.

 

Το απόλυτα θλιβερό κι απογοητευτικό, βέβαια, είναι πως όλα αυτά ξεκίνησαν με απόφαση και πρωτοβουλία ανθρώπων της τοπικής μας εκκλησίας (Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου Νικήσιανης – Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως), η οποία -παρ’ ότι έχει κληθεί από το Δασαρχείο Καβάλας από τα τέλη Μαΐου να προχωρήσει (καταβάλλοντας το σύνολο του κόστους, φυσικά, όπως επιτάσσει ο νόμος) σε άμεση αποκατάσταση του αλσυλλίου δίπλα στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο πρόλαβαν εν μέρει να καταστρέψουν με τις παράνομες και παράλογες ενέργειές τους ο ιερέας της Νικήσιανης και οι καλοπληρωμένοι  τεχνικοί συνεργάτες του (εργολάβος, ιδιοκτήτες σκαπτικών μηχανημάτων κ.α.) έως την ημέρα που τους σταμάτησε το Δασαρχείο (23/5/2023)- δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως επί τρεις μήνες τώρα! Έτσι οι κάτοικοι της  Νικήσιανης (καθώς και πολλοί επισκέπτες της από την γύρω περιοχή) στερήθηκαν για όλο το φετινό Καλοκαίρι αυτόν τον μοναδικής φυσικής ομορφιάς χώρο, όπου κατέφευγαν για αναψυχή, ξεκούραση και δροσιά. Και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα!..

 

Μην σπεύσουν κάποιοι «βαλτοί», «βιαστικοί» και «τυφλοί» να με συκοφαντήσουν πως δήθεν «πολεμώ την Εκκλησία»! Την Εκκλησία τη σέβομαι, την αγαπώ και την τιμώ από μικρό παιδί. Όμως, τους ανθρώπους που την εκμεταλλεύονται άγρια και την εκθέτουν (ακόμα και αν φορούν ράσο!), ΟΧΙ!

 

Η ΧΥΔΑΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ (30/5/2023)

 

Να υπενθυμίσω, επίσης, την απρόκλητη και χυδαία ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (λόγω και έργω) που υπέστην, στις 30 Μαϊου (ακριβώς μία εβδομάδα μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μου για το ζήτημα του αλσυλλίου στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Νικήσιανης), μέσα σε δημόσιο χώρο -σε κατάστημα εστίασης στον Άγιο Χριστόφορο, ενώπιον υπαλλήλων και θαμώνων του καταστήματος- από τον επιχειρηματία της Γεωργιανής Θ. Θ. του Κ., άγνωστό μου κατ’ όψιν έως τότε, που εκδήλωσε ανοιχτά την εχθρότητά του εναντίον μου λόγω των αποκαλύψεών μου για όσα έγιναν στο αλσύλλιο και φαίνεται να είχε επίσης συμφέροντα από την εκτέλεση των (παράνομων) εργασιών στο αλσύλλιο.  Η επίθεση εκείνη έχει καταγραφεί από τις κάμερες του συγκεκριμένου καταστήματος εστίασης.

 

Όλα αυτά (τις επιθέσεις και τις διασυνδέσεις των νεαρών δραστών με διάφορους τυχόν «εντολείς» τους)  θα τα διερευνήσουν η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να φανεί επιτέλους σε τι βάθος σαπίλας μπορεί να φτάσει μια μικρή κοινωνία όταν κάποιος -κάνοντας το καθήκον του ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ- απλώς ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ "ΧΑΛΑΕΙ" ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

Για να δούμε, λοιπόν:

 

Βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενο «εκκολαπτόμενης Μαφίας» σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων όπως η Νικήσιανη;  Με «μαφιόζους» που δίνουν εντολές σε «εκτελεστές» για να εκφοβίσουν, να απειλήσουν, να βλάψουν όσους στέκονται απέναντι στα κάθε είδους συμφέροντά τους; 

 

Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα; Να γίνει η Νικήσιανη …Ζωνιανά ή Ζεφύρι, όπου επικρατούν οι «νόμοι» των παρανόμων;

 

Ας προβληματιστούμε ΟΛΟΙ για το πού κατευθυνόμαστε! Τα αστεία και η ανεπίτρεπτη ανεκτικότητα και αδιαφορία πρέπει να τελειώσουν, επιτέλους!

 

Καλώ και από αυτό εδώ το «βήμα» τις ΑΡΧΕΣ (Δικαιοσύνη, Αστυνομία και Δήμο/Περιφέρεια) να αντιμετωπίσουν με τη σοβαρότητα, τη βαρύτητα, την αμεροληψία  και τη διαφάνεια που οφείλουν τα περιστατικά των εις βάρος μου επιθέσεων και να προστατέψουν έναν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ για την προστασία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ! Χώρος για "κουκουλώματα" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!

 

Όσο ψηλά κι αν στέκονται οι δράστες και οι εντολείς ή "προστάτες" τους!

 

«Αφιερώνω» το παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες από όσα κατέγραψαν οι κάμερες του σπιτιού μου από τις εις βάρος της οικογένειάς μου πρόσφατες επιθέσεις σε όσους συγχωριανούς μου σπεύδουν δημόσια τις τελευταίες μέρες (ανεξαρτήτως και εν αγνοία, βέβαια, των επιθέσεων εναντίον μου, τις οποίες απόψε δημοσιοποιώ για πρώτη φορά) να «δικαιολογήσουν» ή και να υποστηρίξουν ανοιχτά τους παρανομούντες νεολαίους μας, που δήθεν δίνουν «ζωντάνια» στο χωριό μας το Καλοκαίρι με τα ουρλιαχτά τους, τις εφόδους τους κατά αγέλες σε γειτονιές ή σε κεντρικούς δρόμους, με «κόντρες» και εκκωφαντικούς θορύβους των μηχανών και των αυτοκινήτων τους μέσα στη Νικήσιανη από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα (παραβιάζοντας, δηλαδή, συστηματικά και καθημερινά επί μήνες το νόμο περί «Κοινής Ησυχίας» και περί «Διατάραξης οικιακής ειρήνης»), με αποτέλεσμα εκατοντάδες μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες μας να υποφέρουμε κυριολεκτικά ξάγρυπνοι σχεδόν κάθε νύχτα.

 

Ας καμαρώσουν τα βλαστάρια τους (παιδιά τους, εγγόνια τους, ανίψια τους) και τις παράνομες δράσεις τους, αφού η χρόνια ανοχή και η επιβράβευση των παράνομων και αντικοινωνικών συμπεριφορών των γόνων τους οδηγεί πλέον σε ασυδοσία, αλλά και στη διάπραξη «κανονικών» εγκλημάτων, για τα οποία δεν θα πληρώσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης μόνο οι δράστες, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους (εφ’ όσον κάποιος δράστης είναι κάτω των 18 ετών, για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου») -όπως επιβάλλει ο νόμος. 

 

Και να μην εκπλαγούν, βέβαια, οι (ανυποψίαστοι) γονείς όταν τα "καμάρια" τους θα κληθούν για ανακρίσεις και θα  καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των παράνομων πράξεών τους!

 

(Χρησιμοποιώ εδώ μόνο βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν από μακριά τους δράστες των επιθέσεων. Στα χέρια των Αρχών, φυσικά, βρίσκεται όλο το υλικό, που βοηθά στην ταυτοποίησή τους.)

 

Κι ελπίζω, ύστερα απ’ όλ’ αυτά, να καταπιούν το δηλητήριο που χύνουν δημόσια εναντίον μου οι πάσης φύσεως κακοπροαίρετοι, κομπλεξικοί, ζηλόφθονοι και ραγιάδες κάποιων  συμφεροντολόγων ρασοφόρων. Ας δηλητηριάζουν ανενόχλητα τον εαυτό τους κι όχι τη μικρή και ταλαιπωρημένη κοινωνία μας!

 

21/8/2023

 

Βάσω Ε. Μώραλη

 

Δημοσιογράφος – τ. Δικηγόρος, ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ