Σε ανάρτηση του στα social media ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά για τη Θάσο “ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επιπέδου από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με εστιατόρια fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού”.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Μαμαλάκης αναφέρει τα εξής:

 

“Θάσος, ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επιπέδου από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με εστιατόρια fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού.

 

Στο ξενοδοχείο boutique A for Art, ο executive chef Γιάννης Μαρινόπουλος τολμά και προσφέρει μια σοφιστικέ κουζίνα  που βασίζεται σε προϊόντα φρέσκα και τοπικά ενώ την ίδια στιγμή μαγειρευει με βάση την γαλλική μαγειρική.

 

Στις φώτο μια ελληνική ντοματοσαλάτα με πολλές διαφορετικές υφές Κουλί ντομάτας( ωμή σάλτσα ντομάτας) μους από ελιά Καλαμών κράκερ ντομάτας μαριναρισμένη ντομάτα άγριο σκόρδο και πούδρα ντομάτας.

 

Στην άλλη φώτο καπνιστή συναγρίδα με ντόπιο τουρσί κριταμοπαγωτό από αγουρέλαιο θρούμπες Θασίτικης 

 

Καλά ξεκινάει το καλοκαίρι της η Θάσος. Ο Γιάννης Μαρινόπουλος ενισχύει το μενού του μέρα την μέρα.”