Για συνάντηση πολλών ωρών ανάμεσα στον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών και την δήμαρχο Καβάλας, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου μιλά ανακοίνωση που εξέδωσε το δημαρχείο.

 

Η συνάντηση αυτή έγινε λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση της Δήμητρας Τσανάκα, που προκάλεσε αίσθηση, σχετικά με την επικείμενη κινητοποίηση της Κυριακής ενάντια στον αγωγό.

 

Η δήμαρχος αφενός χαρακτήρισε υποκινούμενη από τη ΛΑΕ την κινητοποίηση, αφετέρου είπε πως δεν κλήθηκε και δεν θα παραστεί, καθώς η ίδια προσωπικά –όχι ως δήμαρχος- τάσσεται υπέρ του αγωγού.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΩ

 

Η ανακοίνωση από το γραφείο της δημάρχου αναφέρει:

 

Πολύωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας με πρωτοβουλία της κ. Τσανάκα,  μεταξύ του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καβάλας Θέμη Καλπακίδη , της δημάρχου και συνεργατών της για το φλέγον ζήτημα της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, ενώ ο κ. Καλπακιδης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του  αγροτικού κόσμου της περιοχής για τις εξελίξεις και επιφυλάχθηκε να επανέλθει άμεσα με προτάσεις - αφού πρώτα διαβουλευθεί θεσμικά - για τη στήριξη της προσπάθειας - πέραν των όσων  έχει ήδη κάνει ο Δήμος Καβάλας - ώστε η όδευση του, να μη θίξει κανέναν αγρότη.

 

Η ανακοίνωση του Δημαρχείου μάλλον προκαλεί περισσότερα ερωτήματα από αυτά στα οποία απαντά.

 

Αφενός δεν αναφέρει με τίνος την πρωτοβουλία έγινε η συνάντηση, αν δηλαδή την ζήτησε η δήμαρχος επειδή ίσως αναδιπλώθηκε λίγο μετά από μια δημόσια δήλωση ή αν την ζήτησε ο πρόεδρος των αγροτών, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα πολιτικά πρόσωπα.

 

Αφετέρου, στην ανακοίνωση δεν καταγράφεται κάποια αναδίπλωση ή εκ νέου τοποθέτηση της δημάρχου σχετικά με τον αγωγό αερίου, ούτε αν προσκλήθηκε εκ των υστέρων στην κινητοποίηση, ούτε αν θα παραστεί τελικά σε αυτήν.

 

Πράγματα που σίγουρα συζητήθηκαν σε μια «πολύωρη συνάντηση».

 

Μάλιστα σχεδόν η μισή ανακοίνωση, αναφέρεται στα όσα είπε ο κ. Καλπακίδης, πράγμα που θα μπορούσε κάλλιστα να ανακοινώσει ο ίδιος και όχι το Δημαρχείο, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάτι να μεταφερθεί με ανακρίβεια.

 

Πάντως μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται αντίδραση ή κάποια διευκρίνιση από τον Σύλλογο Αγροτών σχετικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

 

Το μόνο που υπάρχει είναι μια κοινοποίηση στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook, από σχόλιο τοπικής εφημερίδας το οποίο ρωτά την δήμαρχο με ποιους είναι, με τους αγρότες ή με τους κυβερνητικούς βουλευτές καθώς επίσης και αν τελικά ο Δήμος θα παραστεί στην κινητοποίηση.