Η Ένωση Γονέων Σχολείων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση μετά το θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης σε όλα τα σχολεία.

 

Η Ένωση ζητά από την Περιφέρεια ΑΜΘ, να γίνει επιθεώρηση στα σχολεία της ΠΑΜΘ και εκσυγχρονισμός των σχολικών εγκαταστάσεων.

 

Η ανακοίνωση:

 

Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη για την απώλεια του ανήλικου παιδιού, μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας. Τα λόγια είναι περιττά αυτές τις στιγμές και δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που κάθε γονιός ή μη αισθάνεται για το τραγικό αυτό συμβάν. 

 

Δεν έπρεπε να συμβεί και ούτε πρέπει να επιτρέψουμε κάτι παρόμοιο να ξανασυμβεί. Τα αίτια είναι βαθύτερα και πολύπλευρα. 

 

Ο ευαίσθητος και πρωτεύων σε σπουδαιότητα και αξία  τομέας της παιδείας πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους απανταχού και εκάστοτε ιθύνοντες όπως του αρμόζει και επιβάλλεται, για ένα έθνος και λαό που σέβεται την ιστορία και την παράδοσή του. 

 

Η ασφάλεια, υγεία και σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός.

 

Η Ένωση ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης, συντήρησης, επιθεώρησης και εκσυγχρονισμού όλων των σχολικών μονάδων της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας μας  και να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι για το σκοπό αυτό .

 

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους δύο τραυματισμένους μαθητές και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στην οικογένεια του εντεκάχρονου μαθητή, του παιδιού μας…»!