Δεν έχασαν την ευκαιρία συμβιβασμένες Τοπικές Διοικήσεις Δήμων και Περιφερειών και με «πάτημα» τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, να φλερτάρουν με μέτρα προκειμένου τάχαμου να κάνουν οικονομία προς όφελοςτου δήμου.

 

Όλες οι προτάσεις νοικοκυραίων δημάρχων βασίζονται στις Ευρωπαϊκές συστάσεις, που αναμασούν κυβέρνηση και αστικά κόμματα, περί «εξοικονόμησης Ενέργειας».

 

Ο πυρήνας των προτάσεων της ΕΕ αφορά την επιβολή νέων «εξοικονομήσεων» ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, νέα «πακέτα διάσωσης» για ενεργειακούς κολοσσούς, καθώς και μέτρα μιας ορισμένης «μοιρασιάς» των υπερκερδών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, για τη χρηματοδότηση άλλων «επενδύσεων» και για επιδοματικά μέτρα διατήρησης της λεγόμενης «κοινωνικής συνοχής».

 

Οι ιμάντες υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στους δήμους και στις Περιφέρειες, “πατούνστον δρόμο που η κυβέρνηση προχωράει με νέες περικοπές σε προσωπικό (που μπορούν να οδηγήσουν σε λουκέτο μια σειρά δημόσιες δομές, οργανισμούς και ιδρύματα, π.χ. σχολεία και παιδικούς σταθμούς) με τα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης Ενέργειας στο Δημόσιο. Τα σχέδια της Κυβέρνησης προβλέπουν ότι όσοι δεν πετύχουν τον στόχο, για μείωση κατά 10% της κατανάλωσης Ενέργειας, θα αποκλείονται από προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού! Δηλαδή οι ανάγκες των παιδικών σταθμών, των υπηρεσιών καθαριότητας, δασοπυρόσβεσης και άλλων, που ήδη υπολειτουργούν, εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, είναι «στον αέρα».

 

Επιπλέον, οι δήμοι που δεν θα μειώσουν π.χ. τον οδοφωτισμό δεν θα λάβουν την έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τις αυξημένες τιμές στην Ενέργεια!

 

Όμως αυτές οι ανάγκες αφορούν πρώτα και κύρια τα σχολεία, μιας και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις από τους ΚΑΠ πηγαίνουν μέσω των Σχολικών Επιτροπών σε λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, μεταξύ τους στη θέρμανση, στις υποδομές. Συνεπώς τίθεται εύλογα το ερωτήματα για το αν θα βάλει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, τα νήπια και τα βρέφη στη διαδικασία να κάνουν οικονομία τον χειμώνα και να παγώνουν γιατί αλλιώς ο σταθμός θα κλείσει...

 

Η κυβέρνηση, που εδώ και δεκαετίες παρακρατεί παράνομα τους πόρους προς τους δήμους, τώρα όχι μόνο δεν προχωρά σε αύξηση της χρηματοδότησης, αλλά μέσω της πλαγίας οδού προχωρά σε νέες περικοπές.

 

Καμία «προσαρμογή» στην ενεργειακή φτώχεια!

 

Δε θα τους επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσουν με τον εκφοβισμό για «τον βαρύ χειμώνα που έρχεται».

 

Δεν προσαρμοζόμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια να μην υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής να μην ξεπαγιάζει την ώρα του μαθήματος. Κανένας άνθρωπος

 

να μην αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Να μη τους το επιτρέψουμε, ξέρουμε τον τρόπο. Ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των δράσεων μας, ανάπτυξη της πάλης.

 

Απαιτούμε:

·Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

 

·Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

 

·Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης. ·Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

·Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·Αυξήσεις στους μισθούς, κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

·Να μην κλείσει ούτε μία δημοτική δομή που εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες.

·Καμιά απόλυση συμβασιούχων. Σταθερή και μόνιμη εργασία σε όλους τους

 

εργαζόμενους στις δημοτικές δομές