γράφει ο

Βασίλης Μυλωνάς

 

 

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου του Παλιού Ξεριά, του Δήμου Νέστου.

 

Τη Λειτουργία τέλεσε ο π. Ιωάννης Μπίλιας με ιεροψάλτη τον Θανάση Βαμβακά και οι δύο λειτουργοί στον Ιερό Ναό, επίσης, του Αγίου Γεωργίου του Νέου Ξεριά.

 

Τέτοιες πρωτοβουλίες παίρνονται ανά διαστήματα και δίνεται η ευκαιρία στους παλιούς Ξεριώτες και όχι μόνο, να εκκλησιαστούν εκεί στο εγκαταλειμμένο χωριό, που δεν ξεχνούν και που η εκκλησία του στέκεται σε καλή κατάσταση, μετά από ανακαίνιση που έγινε από την οικογένεια Καζαντζή με ρίζες  από Ξεριά και νυν κατοίκων Ξάνθης.

 

Η προσέλευση πιστών ήταν μεγάλη και μάλιστα από την ευρύτερη περιοχή. Τόσο το προσκύνημα στο παλιό χωριό, όσο και η αντάμωση μεταξύ χωριανών που είχαν να ιδωθούν χρόνια, δημιούργησε μια ευχάριστη  ατμόσφαιρα, που οι περισσότεροι εκδήλωσαν επιθυμία, να γίνεται αυτό πιο ταχτικά.

 

Τη Λειτουργία τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Κώστας Χιώτης, ο οποίος μάλιστα ενθουσιάστηκε από τον καθαρό βουνίσιο αέρα, από το τοπίο και από την αγάπη των «παλιών» Ξεριωτών για το χωριό τους και υποσχέθηκε διευθέτηση κάποιων ελλείψεων του Ναού, όπως παγκάκια, διόρθωση καμπάνας κ.λ.π.

 

Ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την αρκετά μεγάλη προσέλευση και υποσχέθηκε η Λειτουργία να γίνεται εκεί πιο συχνά. Ακολούθησε καφές στη δροσερή αυλή της εκκλησίας και, φυσικά, συζήτηση και ενθουσιασμός μεταξύ των χωριανών.