Στις κάλπες την Κυριακή (8/5) τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής για το νέο όνομα και την εκλογή συνέδρων, Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών.

 

Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4.602, οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του.

 

Τα δύο επικρατέστερα ονόματα για το κόμμα, που φαίνεται πως έχουν ευρεία αποδοχή στους ψηφοφόρους της παράταξης είναι: ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη ή ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

 

Στην Καβάλα η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι 11μελής. Εκεί τα στελέχη ψηφίζουν με δύο σταυρούς.

 

Στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση η οποία είναι 5μελής εκεί τα στελέχη ψηφίζουν με ένα σταυρό. Οι θέσεις (όπως του γραμματέα) προκύπτουν μετά τις εκλογές.

 

«Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Είναι καλό και πρέπει να γίνεται σε όλα τα κόμματα», λέει στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής, Ιορδάνης Χοροζίδης.

 

Στην Καβάλα στόχος είναι να στηθούν κάλπες στα σημεία που στήθηκαν και για την εκλογή προέδρου. Τρεις στο Παγγαίο, σε Γαληψό, Νέα Πέραμο, Ελευθερούπολη. Επίσης στις Κρηνίδες στο πρώην δημαρχείο, στη Χρυσούπολη στο κτίριο «Δήμητρα» δίπλα στο ΚΕΓΕ, ενώ στη Θάσο σε Λιμένα, Λιμενάρια πιθανόν και στον Πρίνο.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χοροζίδη, δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όσοι ψήφισαν για την εκλογή προέδρου. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει μέλος του Κινήματος. Η ψηφοφορία θα είναι μόνο δια ζώσης.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: