Στον δρόμο για το συνέδριο του Μαΐου βαδίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, με απανωτές εκδηλώσεις του κόμματος στο πλαίσιο αυτοδιοργάνωσης. 

 

Το όνομα ΠΑΣΟΚ έρχεται ξανά στο προσκήνιο και κυριαρχεί στο… δίλημμα που τίθεται για την μετονομασία της παράταξης. 

 

Η επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ είναι μια συζήτηση παλιά. Τόσο το όνομα, Κίνημα Αλλαγής, όσο και το σήμα, το «ανεμιστηράκι» όπως το χαρακτήριζαν κάποιοι, δεν συγκίνησαν ποτέ τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου

 

Οι σημαίες του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έλειψαν από καμία κομματική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ. Στις εκλογές του 2019  ο «πράσινος ήλιος» κυριάρχησε και στην προεκλογική περίοδο για την εκλογή προέδρου, τον Δεκέμβριο, οι σημαίες του ΚΙΝΑΛ σχεδόν εξαφανίστηκαν.

 

Η προ ημερών ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη στις 8 Μαΐου θα στηθεί εσωτερικό «δημοψήφισμα» για την αλλαγή ονομασίας του Κινήματος Αλλαγής δεν αποτέλεσε έκπληξη. 

 

«Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία οργάνωσης και στις 8 Μαΐου θα έχουμε την ανάδειξη των νέων οργάνων. Παράλληλα θα αποφασιστεί πώς θέλουμε να ορίζονται τα σύμβολα μας και η πολιτική μας ονομασία», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής.  

 

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή το ερώτημα για το όνομα θα είναι: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη

 

Όπως εξηγεί, στόχος είναι: «πολιτικές δυνάμεις και λαός να μπορούμε να συνεννοηθούμε, απέναντι στα μεγάλα και σοβαρά διλλήματα που μας αφορούν και μας χαρακτηρίζουν. Μπορούμε βήμα-βήμα να κάνουμε τη χώρα μας ξανά μεγάλη, ισχυρή και θωρακισμένη έτσι ώστε να μην διανοείται κανείς να αμφισβητήσει κάτι. Είτε από την πρόοδο μας είτε από την ταυτότητα μας, είτε από την εθνικής μας κυριαρχία. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη νέα μας αυτή προσπάθεια».

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: