Στον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Νίκο Παναγιωτόπουλο απαντά η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρα Τσανάκα σχετικά με τις δηλώσεις του ότι αποκλείστηκε από την συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό με θέμα τον αγωγό TAP.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τσανάκα στην απάντησή της ο βουλευτής Καβάλας «ουδέποτε εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για το θέμα, καθώς δεν έχει καταθέσει ούτε μια ερώτηση στο Κοινοβούλιο».

 

Συγκεκριμένα η απάντηση της κ. Τσανάκα αναφέρει τα εξής:

 

 

1. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια υπήρξε βουλευτής της συμπολίτευσης καθώς και μέλος της κυβέρνησης.  Από τις θέσεις αυτές δεν έπραξε τίποτε τόσο για το θέμα της αποικιοκρατικής σύμβασης του ΤΑΠ, όσο και για την αλλαγή της όδευσης.

 Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, ουδέποτε εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για το θέμα, καθώς δεν έχει καταθέσει ούτε μια ερώτηση στο Κοινοβούλιο.

2. Στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στις  4 Αυγούστου, παρουσία του Υπουργού κ. Π. Σκουρλέτη και του Γ.Γ. Κ. Αλεξόπουλου, κλήθηκαν και παραβρέθηκαν:  οι βουλευτές Καβάλας  Τάκης Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και  η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή.   Ο βουλευτής Δράμας Χρήστος  Καραγιαννίδης  δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.  Επίσης, κλήθηκαν και παραβρέθηκαν : ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών  Γιάννης Μωϋσιάδης, η Δήμαρχος Καβάλας  Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης, καθώς και αντιπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και της Κίνησης ενάντια στον ΤΑΠ από τις Σέρρες. Ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας προσήλθε με τον τεχνικό του σύμβουλο και μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρο Βασιλειάδη, τον νομικό του σύμβουλο καθώς και τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφείρη Μυστακίδη.

3. Κατανοώ την απογοήτευση του κ. Παναγιωτόπουλου καθώς είναι ολοφάνερο ότι η σημερινή κυβέρνηση “ σκύβει πάνω στο πρόβλημα” της όδευσης του ΤΑΠ και των αντισταθμιστικών οφελών. Ας κάνει λίγη υπομονή. Εντός ολίγων εβδομάδων, τα αποτελέσματα του “ακατάσχετου ακτιβισμού”, θα είναι ορατά.

 Η κυβέρνηση αυτή, προσπαθεί να διορθώσει τόσο την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε  η κυβέρνηση Σαμαρά όσο και τα “τραγικά λάθη” της εταιρείας όσον αφορά την όδευση του αγωγού.

 Ας έχει υπόψη του ο κ. Παναγιωτόπουλος : “στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”.

 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου