«Ήξεραν όλοι» απαντά ο Παναγιώτης Γεωργιάδης σε όσους χαρακτήρισαν «κεραυνό εν αιθρία» το ότι δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Air Show της Καβάλας. 

 

Μιλώντας στον Τάσο Αποστολίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102.8 ο επιχειρησιακός διευθυντής και «ψυχή» του Kavala AirSeaShow, Παναγιώτης Γεωργιάδης είπε πως είχε καταστήσει σαφές, από τις 30/3/2020 ότι αποχωρεί από τη θέση του. 

 

Μάλιστα είπε ότι την ίδια ημέρα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, για λόγους που ωστόσο δεν διευκρίνισε. 

 

Το ξεκαθάρισμα αυτό έγινε, όπως υποστηρίζει, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος επίσης είναι ενήμερος για τις αποφάσεις του από εκείνη την ημέρα, δηλαδή εδώ και 14 μήνες

 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, επίσης ενήμερος από την ημέρα εκείνη. 

 

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι λίγες εβδομάδες αργότερα, προς τα τέλη Μαΐου του 2020, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου και από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) ζητώντας του να αδειάσει τα γραφεία που του είχαν παραχωρηθεί για τη διοργάνωση. 

 

Έκτοτε, όπως σημειώνει, ουδείς επικοινώνησε μαζί του για την διοργάνωση του 2021 ή του 2022. 

 

 

Ακούστε τι δήλωσε στον KavalaNews 102.8 

 

 

Λίγες μόλις ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη για τη ματαίωση του AirShow, εκεί που έγινε πλέον σαφές ότι αποχωρεί ο κ. Γεωργιάδης από τη διοργάνωση, υπήρξε μια αναφορά του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της ίδιας μέρας. 

 

Ήταν η πρώτη διαδικτυακή συνεδρίαση εν μέσω της πρώτης καραντίνας. 

 

Εκεί ο δήμαρχος στην ενημέρωσή του προς το Σώμα περιορίζεται μόνο στο εξής: «σήμερα τα άκουσα από τον κ. Γεωργιάδη». 

 

 

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα 

 

 

 

 

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη 

 

«Από τις 30 Μαρτίου του 2020 ήταν γνωστό στους φορείς της Καβάλας ότι εγώ αποχωρώ από τη διοργάνωση του ΑirSea Show. Είχα δηλώσει ότι δεν ήθελα καμία συνεργασία με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη»

 

«Αφού όλοι το ήξεραν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τώρα όλοι εμφανίζονται έκπληκτοι που θα γίνει το show στη Θεσσαλονίκη», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και επισημαίνει ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής. 

 

«Υπήρχαν πολλά προβλήματα και όχι μόνο σε έναν τομέα και εκφράστηκαν εκεί παρουσία όλων των παρευρισκόμενων», λέει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης. 

 

«Κάθε χρονιά το Show στήνεται από το μηδέν, όταν υπάρχει πρόταση από τους φορείς προς τους διοργανωτές. Ούτε Οργανισμός είμαστε, ούτε έχουμε διαρκή συμφωνία. 

 

Τέλη Μαΐου 2020 ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη να εκκενώσω τα γραφεία της Νομαρχίας. Τα παρέδωσα και αποχώρησα με όλο τον προσωπικό εξοπλισμό.

 

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο έκλεισε το θέμα για μένα. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε καμία σχετική εξέλιξη που να γνωρίζω. Δεν έγινε καμία πρόταση από τον Δήμο ή την Περιφέρεια» δηλώνει ο επιχειρησιακός διευθυντής του Kavala Air Sea Show. 

 

«40 και όχι 100 χιλιάδες το κόστος για τον Δήμο» 

 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο προϋπολογισμός για το 2020 ήταν 74.800 ευρώ. Οι συμμετοχή του Δήμου Καβάλας ήταν 40.000€, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας 24.800 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό μοιραζόταν με μικρότερη συμμετοχή μεταξύ Επιμελητηρίου, Σωματείου Καφεζυθοπωλών και της εταιρίας Fraport. 

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη Παναγιώτη Γεωργιάδη στον KavalaNews 102.8