Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κατοίκους των Φιλίππων θα έχει το Σάββατο (21/5) ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος ώστε να ασκηθούν πιέσεις για το θέμα του έργου ύδρευσης και τη συμφωνία μεταξύ ΤΑΡ και Δήμου Καβάλας. Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε επίσης στον KavalaNews 102.8 για θέματα επικαιρότητας ασκώντας δριμεία κριτική στον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.  

 

«Δεν έχει καμία νομική υπόσταση η δέσμευση της εταιρείας για να χρηματοδότησει το έργο υδροδότησης. Θέλουμε καθαρό νερό. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε τα βήματα ώστε να πιάσουμε την εταιρία και το αρμόδιο υπουργείο για να υλοποιηθεί το έργο», αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

 

Γυμνάσιο-λύκειο Κρηνίδων

 

«Οι άνθρωποι στους Φιλίππους νιώθουν αδικημένοι. Το σχολικό κτίριο είναι εδώ και χρόνια σε κακή κατάσταση. Ο κ. Μουριάδης με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο (αντιδήμαρχος) το απένταξαν από το πρόγραμμα επειδή θα έδινε ο Δήμος κάποια χρήματα. Ο Δήμος βλέπουμε ότι δίνει για μελέτες 500 χιλιάδες ευρώ για έργα που μπορεί να μην γίνουν», σημειώνει.

 

Έτσι θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία στη Νυμφαία

 

«Η πολύωρη ταλαιπωρία των ξένων επισκεπτών στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας έχει προκαλέσει τεράστια δυσφήμιση. Ήδη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Βουλγαρία μεταδίδεται το μήνυμα «Τελειώσαμε φέτος με την Ελλάδα».

 

Τα ίδια φυσικά θα συμβούν και στον σταθμό της Νυμφαίας, αν δεν γίνει σωστή οργάνωση των ελέγχων. Το ένα κοντέινερ που θα τοποθετηθεί δεν είναι αρκετό.

 

Χρειάζεται σίγουρα και ένα δεύτερο, όπως θα χρειαστεί και αρκετό προσωπικό για να διεξάγει γρήγορα τους ελέγχους. Είναι επείγον σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας να δημιουργηθεί ξεχωριστή λωρίδα γρήγορης εισόδου για όσους επισκέπτες είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αποτελέσματα από αρνητικό μοριακό τεστ», λέει ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας». 

 

«Γέφυρα: Πέρασαν 3 χρόνια για να κάνει ο δήμαρχος αυτό που προτείναμε»

 

«Η παράταξη μας μετά την αυτοψία που είχε κάνει όταν είχε πέσει η γέφυρα, είχαμε προτείνει να γίνει άμεσα δια πλάτυνση, χωρίς να γκρεμίσουμε κανένα τοιχίο, χωρίς να ξοδέψουμε τεράστιο ποσό και χωρίς να αφαιρέσουμε οικόπεδο από το παλιό νοσοκομείο την αξία του οποίου υποβαθμίσαμε. Πέρασαν τρία χρόνια να εφαρμοστεί μία λύση. 

 

Είναι σε εξέλιξη μελέτες 1 εκατ. ευρώ για τη γέφυρα. Ήδη δώσαμε 300 χιλιάδες ευρώ. Όλα αυτά είναι αλλοπρόσαλλα. Η διοίκηση έπρεπε να γίνει και όχι να γίνει τουριστική ατραξιόν. Η περιμετρική είναι ζωτικής σημασίας έργο και πρέπει να υλοποιηθεί αλλά καθυστερεί», επισημαίνει. 

 

Κυκλοφοριακό πρόβλημα

 

«Ευρύτερη μελέτη σε όλο το κέντρο της Καβάλας για να καταλήξουμε. Παλλινωδίες. Είδαμε τί έγινε με την οδό Βενιζέλου. Δεν γίνονται πράγματα με σχεδιασμό. Έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης; Όχι. Έχουν δοθεί άδειες κι έχουν νομιμοποιηθεί τα πάρκινγκ; Όχι. Ο κ. Μουριάδης με τον κ. Σιμιτσή που ήταν διοίκηση το 2013 επικαιροποίησαν ένα σχέδιο πόλης που δεν έδωσε λύση; 

 

Για το πάργκινγκ "Ροδόπη" είναι χώρος πρασίνου. Ο δήμαρχος ενώ μας είπε ότι υπάρχει πολιτική λύση δεν πρόκειται να δοθεί. Αυτά είναι λόγια του κ. Μουριάδη. Είναι αστεία.

 

Δεν ξέρει τί λέει ο δήμαρχος. Η λύση υπάρχει και είναι μέσα στο σχέδιο πόλης. Αλλά μέχρι να βρεθεί λύση πρέπει να βάλει τους μηχανικούς του Δήμου να οριοθετήσουν τους χώρους πρασίνου και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν χώροι στάθμευσης. Ίσως χρειαστεί και μία κυκλοφοριακή μελέτη. 

 

Και η κ. Τσανάκα δεν είχε δώσει άδειες σε πάρκινγκ. Πως λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο φορέας των πάρκινγκ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και δεν εμφανίστηκε πουθενά. Η συμπεριφορά ήταν αξιώτική», λέει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Για τα δίμηνα

 

«Η διοίκηση ζήτησε προϋπηρεσία. Θα δοθεί προτεραιότητα δηλαδή να προσλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδοι. Θέλει να ευνοεί όσους είναι κοντά της». 

 

Για επίσκεψη Αυγενάκη και στέγαστρο στο «Ανθή Καραγιάννη»

 

«Το στέγαστρο είναι πάγιο αίτημα αλλά το βλέπω δύσκολο. Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει με προχειρότητα και αυτό το θέμα. Ο κ. Μουριάδης είναι μόνο για δημόσιες σχέσεις. Δεν βλέπω αποτελέσματα. Βλέπουμε τον Δήμο Καβάλας να δίνει το βάρος σε μία ομήγυρη, σε μία παρέα του δημάρχου». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στον KavalaNews 102.8: