Η χερσαία λιμενική ζώνη της Καβάλας σε όλο το μήκος της είναι το σημείο που προσεγγίζει τον περισσότερο κόσμο σε καθημερινή βάση ο οποίος βρίσκει διέξοδο από τον πολύμηνο εγκλεισμό. Εκεί κάθε μέρα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου ειδικά νέων παιδιών που θέλουν να συναντηθούν με τους φίλους και τις παρεές τους αλλά και μεγαλύτερων που επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους δίπλα στη θάλασσα. 

 

Τα τρόφιμα, οι καφέδες και τα ποτά που καταναλώνονται στο μεταξύ, πετιούνται στους κάδους που βρίσκονται στο λιμάνι και ορθώς. Ωστόσο όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί ο δημοσιογράφος Βασίλης Λωλίδης οι κάδοι δεν αδειάζουν τακτικά με αποτέλεσμα να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια δίνοντας την εικόνα της εγκατάλειψης της περιοχής ευθύνης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας 

 

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Λωλίδης γράφει

 

Αντιλαμβάνομαι ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, ωστόσο οι εικόνες αυτές στο λιμάνι είναι θλιβερές για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, παραλιακή, τουριστική πόλη. Ειδικά στο τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης προς το τελωνείο η κατάσταση είναι απερίγραπτη λόγω της μεγάλης συνάθροισης κόσμου και ιδιαίτερα νέων.

 

Από το ύψος του Γαλαξία και προς τη νέα παραλία η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ο Ο.Λ.Κ. νομίζω πρέπει να οργανωθεί καλύτερα στο κομμάτι της καθαριότητας αυτή την περίοδο και μέχρι να ανοίξουν εκ νέου τα παραλιακά καφέ.
 

Οι φωτογραφίες του Βασίλη Λωλίδη είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.