«Ο Μουριάδης είχε άλλη στρατηγική πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Πλέον κάνει σαν να είναι παντοδύναμος. Δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία. Δεν ακούει κανέναν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνικής Αποτελεσματική Παρέμβασης», Βαγγέλης Παππάς στον KavalaNews 102.8. 

 

Μεταξύ άλλων θεμάτων ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στις εκλογές τους 2019, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και την στάση που κρατάει ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

“Κάνει σαν να είναι παντοδύναμος"  

 

«Ο Μουριάδης είχε άλλη στρατηγική μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής τουλάχιστον στις συζητήσεις μαζί μου. Ο περίγυρος του, τον ώθησε στο να γίνει κυρίαρχος δήμαρχος ο οποίος δεν ακούει κανέναν, κάνει σαν να έχει τη πλειοψηφία. 

 

Όσο διαλλακτικός και να θέλω να είμαι δεν μπορώ να ακούω, ότι αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Δημωφέλεια για ένα κυρίαρχο πολιτικό θέμα όπως είναι ο ΤΑΡ και η διέλευση του για την περιοχή και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο».

 

“Δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία” 

 

"Δεν υπάρχει η ανάλογη διάθεση συνεργασίας, όχι μόνο από την πλευρά του δημάρχου αλλά και από άλλες παρατάξεις. Ο δήμαρχος όμως οφείλει να συνθέσει και να αναζητήσει αυτούς που θέλουν συνεργασίες για να μην πάει μία τετραετία χαμένη. 

 

Προεκλογικά έλεγα “φεύγει το εγώ και έρχεται το εμείς”. Δεν μπορείς μετά τις εκλογές να αλλάζεις ρότα. Εμείς είμαστε σταθερά εκεί. Δεν μπορεί όμως να μου προσδιορίσεις την εργασία, δηλαδή να επιβεβαιώνω τις απόφασης της διοίκησης. 

 

Αυτό που λέω είναι να συνεννοηθούμε για να συνθέτουμε και να παίρνουμε την καλύτερη απόφαση. Σε επίπεδο πάρε μία θέση και θα κάνεις ότι λέω εγώ, αυτά δεν είναι συνεργασία", λέει ο Βαγγέλης Παππάς. 

 

«Ό,τι δεν μπορούν σε άλλες πόλεις, το κάνουν στην Καβάλα» 

 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» ο κ. Παππάς είπε: 

 

«Κάποια πράγματα ότι δήθεν είναι ευνοϊκά για την Καβάλα αν τα αναλύσεις, είναι αυτά τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν αλλού, έρχονται στην Καβάλα και εφαρμόζονται με εύκολο τρόπο.

 

Αυτό μας έχει ήδη στοιχίσει, όταν στην είσοδο μίας τουριστικής πόλης έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα τύπου φυλακών. Δεν έχω ρατσιστική διάθεση αλλά λέω ότι δεν μπορεί να είναι η Καβάλα που δέχεται αυτές τις εγκαταστάσεις και άλλες πόλεις δεν τις δέχονται και το πετυχαίνουν». 

 

Σε ο,τι αφορά τις επαφές για την ακτή της Καλαμίτσας και τις επαφές με την ΕΤΑΔ ο κ. Παππάς σχολίασε: «για την Καλαμίτσα ακολουθούν τη λάθος διαπραγμάτευση. Ο δήμαρχος πρέπει να σταθεί στη διαπραγμάτευση πιο ψηλά».