Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Θόδωρου Μαρκόπουλου όταν ήταν διοίκηση.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα του νησιού σημείωσε: «Από την προηγούμενη διοίκηση δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου. Εμείς προσπαθούμε μέσα σε ένα χρόνο να γίνουν έργα τα οποία δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

 

Στον Πρίνο ξεκίνησαν οι εργασίες αντιστήριξης από το Καζαβίτι έως την μονή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ στα Λιμενάρια καθαρίστηκε ο χείμαρρος μετά τις πρόσφατες πλημμύρες του Αυγούστου. 

 

Η ΠΕ Καβάλας ξεκίνησε ένα έργο που αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και για την Θάσο 330 χιλ. ευρώ.

 

"Παραλείψεις προηγούμενων ετών δεν μπορούμε να τις διορθώσουμε σε 1-2 χρόνια"

 

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας γιατί παραλείψεις και αστοχίες προηγούμενων ετών δεν μπορούμε να τις διορθώσουμε σε ένα ή δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ επεσήμανε ότι: «Ολοκληρώθηκαν η παρεμβάσεις στον χείμαρρο στα Λιμενάρια όπου η ΠΕ Καβάλας τον καθάρισε από τα φερτά υλικά από τις πρόσφατες νεροποντές».

 

Εν αναμονή της μελέτης…

 

Σε ερώτηση του Kavalanews για το αν γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις στον χείμαρρο των Λιμεναρίων με αφορμή τα πλημμυρικά  φαινόμενα τόσο του Νοεμβρίου του 2019 όσο και του Αυγούστου του 2020, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις  ο κ. Αντωνιάδης είπε:

 

«Η Π.Ε. Καβάλας μπορεί ή να κάνει κάποιες παρεμβάσεις ή να χρηματοδοτήσει έργα που θα μελετήσει ο εκάστοτε δήμος. Ο δήμος Θάσου από τις πυρκαγιές του 2016 ξεκίνησε μία μελέτη για τη διευθέτηση του χείμαρρου των Καλυβίων στην Θάσο». Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, αυτή η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα θα την υποβάλλουν στην ΠΕ Καβάλας ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί σε  πρόγραμμα είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

 

«Είναι ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού πάνω από 3 εκατ. ευρώ ώστε να δώσει μία οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Λιμενάρια με κάθε έντονη βροχόπτωση», σημείωσε.

 

«Εμείς αυτό που κάναμε από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα είναι με τον ανάδοχο που συνεργαζόμαστε, να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών. Αυτό μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτό το στάδιο, αυτό κάναμε» σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης.