αντιπλημμυρικά έργα

Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Φράγμα και τη λιμνοδεξαμενή Μαριών, για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν συνολικά στη Θάσο, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και για τις επείγουσες διορθώσεις οδοστρωμάτων, κατέθεσαν τεκμηριωμένο υπόμνημα στo περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ από κοινού, η ομάδα ΘΑΣΟΣ Νερό SOS, ο Νησιωτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Κάστρο”.

Μαρία Βαρύτητα: Ρωτάμε τον δήμαρχο Παγγαίου για τα 2.000 αδέσποτα σκυλιά, τις παράνομες χωματερές και την Αντιπλημμυρική Προστασία και δεν παίρνουμε απαντήσεις…

Ερωτήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Λιμενάρια που έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες, έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου προς τη διοίκηση του Δήμου.

Ανοιχτή επιστολή προς το προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

“Θυμήθηκε η Διοίκηση της ΠΑΜΘ την ανάγκη για την εκτέλεση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων και 3 εβδομάδες προ των εκλογών αποφάσισε να κάνει έργα με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε ή ασχολήθηκε ελάχιστα, για την πρόληψη καταστροφών”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”.

Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου

Ερωτήματα σχετικά με την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου στα Καλύβια Λιμεναρίων, θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

«Η έκταση που δόθηκε δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 σχετικά με τις πλημμύρες στη Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Εδώ και χρόνια επιμένουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση. Στα Λιμενάρια από τα πέντε ρέματα έμεινε το ένα και αυτό το ένα είναι χαρακτηρισμένο στο ρυμοτομικό σχέδιο ως δρόμος. Ποιος επέτρεψε το ρέμα να γίνει δρόμος;», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου, Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Να μην πιστέψουν ξανά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των πλημμυρών καλεί τους πολίτες της Θάσου η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή (24/9) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη στον Πρίνο της Θάσου προκε

Στα Τενάγη Φιλίππων βρέθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης προκειμένου να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκ

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο ευχαριστεί η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου Μαρία Πολυμέρου για τα δύο έργα στο (δε

Την ένταξη δύο νέων έργων αποκατάστασης ζημιών σε αντιπλημμυρικές υποδομές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Θά

Η Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τις πλημμύρες του Νοέμβρη του 2019. Νερά, μπάζα και φερτά υλικά έχουν καταστρέψει υποδομές και περιουσίες. Τεράστιος όγκος νερού  είχε πέσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που υπολογίζεται στα 240 κυβικά ανά στρέμμα. 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Εταιρίας "Α. Φραγγίδης - Δ. Κουτσός", Αντώνης Φραγγίδης, υπέγραψαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, τις συμβάσεις για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στη Δ.Ε. Φιλίππων και του βαρυτικού τοίχου αντιστήριξης οδοστρώματος στον Ζυγό. 

Δημοπρατείται η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, "με αυτό το έργο αναμένεται, να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η Χρυσούπολη και θα αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, με δεδομένο ότι θα γίνεται εξοικονόμηση πάνω από 20% του νερού και πρόκειται να βοηθήσει 8.000 παραγωγούς, μέλη του ΤΟΕΒ και άλλους πολίτες"

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Νήσου Θάσου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αστρίδας με την δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια (Σαρζανέτ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και συντήρησης των ρεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Δάτου Μικροχωρίου και Πολύστυλου του Δήμου Καβάλας με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής,

 

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί χειμάρρων και ρεμάτων στην Θάσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

 

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας, μετέβη την Παρασκευή (2/10) στη Θάσο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες μισθώσεων μηχανημάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στη νήσο Θάσο, προϋπολογισμού 327.484 ευρώ.

 

Αντιπλημμυρική θωράκιση στις περιοχές της Ελευθερούπολης, της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Περάμου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης. 

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Θόδωρου Μαρκόπουλου όταν ήταν διοίκηση. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με αφορμή τα αντιπλημμυρικά έργα του νησιού σημείωσε

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μετέβη στο νησί της Θάσου προκείμενου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών που αφορούν τη δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης (Σαρζανέτ) στο οδικό δίκτυο από το Καζαβίτι προς την Ιερά Μόνη Αγίου Παντελεήμονα, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Πρίνου Ευάγγελου Γιάντσου.

Στη Θάσο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου στο οποίο συμμετέχει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβά

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 2.000.000 για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».  

Σελίδες