Εξέπνευσε το ξημέρωμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020 ο 66χρονος συνταξιούχος καθηγητής Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ο θάνατός του είναι ο πρώτος που οφείλεται σε κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

 

Ο συνταξιούχος καθηγητής από την Αμαλιάδα συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ένα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν στην Ελλάδα τα πρώτα μαζικά κρούσματα σε 56 εκδρομείς.

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που είχε ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ από το 1974, δήλωσε:

 

«Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, το πρώτο θύμα του κορωνοϊού, έφυγε από κοντά μας νωρίς και άδικα. Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια και πάθος, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη της Ηλείας και τα προβλήματα του ως εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Καλό ταξίδι Μανώλη».