Η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας Επιμελητηρίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο LUCY. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του μεταξύ άλλων οι βουλευτές Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, οι δήμαρχοι Παγγαίου και Θάσου, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος επιχειρηματιών του Ν. Καβάλας.

 

 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος ο οποίος ευχήθηκε στους επιχειρηματίες υγεία και δύναμη για μια παραγωγική χρονιά. 

 

 

Στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση θέτει ψηλά τον πήχη προκειμένου η κάθε επιχείρηση να αισθανθεί ότι ο φορέας που τον εκπροσωπεί, είναι δίπλα του κοντά του. Επιπλέον αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από το Επιμελητήριο κάνοντας έναν απολογισμό της διοίκησής του ενώ μίλησε και για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτική κατάσταση της χώρας εκθειάζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη που κέρδισε τις εκλογές. 

 

 

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι ομιλίες των υπόλοιπων που έλαβαν τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό. Σε διαφορετικό πλαίσιο κινήθηκε η ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου η οποία τόνισε πως οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Είπε πως η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Νοέμβριο παρουσιάζει πτώση της τάξης του 8% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2018. Επισήμανε πως ο ρυθμός ανάπτυξης μετά τον Ιούλιο παρουσιάζει επιβράδυνση γεγονός που διαψεύδει τις προσδοκίες για ανάπτυξη 4% για τη χρονιά που διανύουμε. Τέλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι εταιρίες οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και τους περιβαλλοντικούς νόμους.