Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για τη Θάσο ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Απόστολο Βεζυρόπουλο. 

 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα μέτρα από την φορολογική αρχή είχαν ληφθεί και σε άλλες καταστροφές, όπως η πυρκαγιά του 2016. Κύριο ζητούμενο είναι η αναστολή είσπραξης οφειλών

 

Ο υφυπουργός φέρεται να απάντησε ότι για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, πρέπει να στείλει ανάλογο αίτημα και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. 

 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής αναφέρονται τα εξής: 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο.

 

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις καταστροφές  των προηγούμενων ημερών στους Δήμους Θάσου, Καβάλας και Παγγαίου. Ο Βουλευτής τόνισε στον Υφυπουργό πως ιδιαιτέρως οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Θάσου είδαν τις περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται τις τελευταίες ημέρες. Γι’ αυτό τον λόγο, ζήτησε από τον Υφυπουργό να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης των πληγέντων, με πρώτο την εξάμηνη αναστολή εισπράξεως οφειλών.

 

Ο Υφυπουργός ενέσκυψε με προσοχή στο πρόβλημα και θεώρησε σκόπιμη την αναστολή. Για λόγους που έγκεινται εσωτερικών διαδικασιών, όμως, πρότεινε να αποσταλεί και ανάλογο αίτημα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έχει θέσει ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Θάσου αλλά και τη περαιτέρω προώθηση του νησιού. Γι’ αυτό θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληγέντες από τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας