Ελάχιστος ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Κηπούπολης & Καλαμίτσας για καθαρισμό της ακτής Καλαμίτσας.Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με λιγότερα από 20 άτομα.Οι εθελοντές χρησιμοποίησαν εξοπλισμό του Δήμου Καβάλας , «φιλτράροντας» την άμμο από την αρχή της παραλίας μέχρι και το γήπεδο του beach volley.

 

ΤΑ «ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ» ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ 

 

Μεταξύ των δράσεων ξεχώρισε η αποκατάσταση των σκαλοπατιών ,στην αρχή της ακτής,σημαντικό μέρος των οποίων υποχώρησε από το ρέμα που βρίσκεται παράλληλα της εισόδου.Τα μέλη τοποθέτησαν τούβλα και τα στερέωσαν με άμμο,όπως χαρακτηριστίκα φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΦΤΥΑΡΙΑ

Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς , ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης καθώς και ο εκλεγμένος δήμαρχος Καβάλας ,Θεόδωρος Μουριάδης.Η νέα διοίκηση , σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Μουριάδη , θα κλείσει και επίσημα την ανοιχτή υπόθεση της Καλαμίτσας.

 

Η «ομπρέλα» του εθελοντισμού μεγαλώνει , καθώς τα μέλη σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Παρασκευής , θα προχωρήσουν στον καθαρισμό της ακτής Ραψάνη,την Κυριακή 9 Ιουνίου.