Σταύρος Κιβράκης

Η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα για τον καύσωνα που τις επόμενες ημέρες θα πλήξει τη χώρα μας σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας Σταύρο Κιβράκη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» από το νομό Καβάλας. Εκτός από τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας σημειώθηκαν στα ορεινά του δήμου Καβάλας και του δήμου Παγγαίου.

Το τσουχτερό κρύο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα για το νομό Καβάλας.Όπως λέει στον KavalaNews 102.8 `ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Καβάλας Σταύρος Κιβράκης: 

«Η ψυχρή εισβολή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Βελτίωση αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας. Από την Παρασκευή θα πάμε σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στο νομό Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης. 

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» ετοιμάζεται να δείξει τα… δόντια της στο νομό Καβάλας. 

 

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου και θα μας επηρεάσει και μέχρι την Τρίτη τουλάχιστον ένα σύστημα που θα ξεκινήσει με νοτιάδες, λέει στον KavalaNews 102.8 ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης. 

Το έστρωσε για τα καλά στο Βουνοχώρι του Δήμου Καβάλας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου μετά από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες. Στην δημοτική κοινότητα Βουνοχωρίου μετέβη η Πολιτική Προστασία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για τον αποχιονισμό της περιοχής. 

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους από το μεσημέρι της Τετάρτης (9/12) στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ιδιαίτερα στο νομό Καβάλας με την κακοκαιρία να κρατά μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. 

 

Ανεξίτηλο στη μνήμη παραμένει, 26 χρόνια μετά, το τραγικό βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 1994 όταν κατέπεσε στην Τερψιθέα Δράμας, ελικόπτερο τύπου Χιούι και έχασαν τη ζωή τους δέκα δασοκομάντος καθώς επέστρεφαν από την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 18/9/2020 σε δασική έκταση στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου. 
 

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μας έχει αναγκάσει να αλλάξουμε συνήθειες, όμως μέσα από όλο αυτό αρχίζει να κερδίζει έδαφος η μέθοδος της τηλεδιάσκεψης.