σεξουαλική κακοποίηση

Σοκάρουν τα στοιχεία που δίνει, μιλώντας στον KavalaNews 102.8 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας, Σοφία Μπένου. Όπως λέει: «τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν τουλάχιστον 10-15 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών». 

Σαρωτικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί την επικαιρότητα και πλέον και τη Δικαιοσύνη. 

Σε «χλωρό κλαρί» δεν άφησε ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» του ΣΚΑΪ

Διαδικτυακή εκδήλωση για την σεξουαλική κακοποίηση – παρενόχληση στους χώρους του αθλητισμού, της εργασίας, του πολιτισμού και της καθημερινότητας με την εκδήλωση φαινομένων βίας και μέσα στην οικογένεια, διοργανώνει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 16.00.

Κάλεσμα στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» απευθύνει ο Γιάννης Εριφυλλίδης, με θέμα «το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, η συγκάλυψή του και η κουλτούρα του βιασμού»., στον απόηχο των κατεγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η χρυσή Ολυμπιονίκης.

 

Οι αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησαν και άλλες γυναίκες, αθλήτριες και άλλες, να μιλήσουν για αντίστοιχα βιώματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα της Prorata, οι ερωτώμενοι πιστεύουν σε ποσοστό 87% ότι είναι δύσκολο να δικαιωθεί το θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

Με στόχο να σπάσει η σιωπή και να ανοίξουν τα στόματα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον για θέματα που αφορούν στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση, το «Χαμόγελο του Παιδιού»