Λιμενικό Σώμα

Τις βραδινές ώρες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε για πτώση Ι.Χ. οχήματος στο λιμανάκι Σφαγείων Καβάλας.

Έναν άνδρα 68 και μια γυναίκα 60 ετών συνέλαβαν με την το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου οι Λιμενικές αρχές στην Καβάλα με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατοχής λαθραίων τσιγάρων και κατοχής πυρομαχικών. 

Με τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης προσωπικού Λιμενικού σώματος Ανατολικής Μακεδονίας, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ, Σιδερίδη Νικόλαο και την γενική γραμματέα, Ρήγα Κυριακή.

Σε εκλογή προεδρείου προχώρησε η ένωση προσωπικού λιμενικού σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με επιτυχία διεξήχθη η εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωσή Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Οι εθελοντές βοήθησαν έτσι ώστε ώστε να ενισχυθεί η Τράπεζας Αίματος, που διατηρεί η Ένωσή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ποιο είναι το κριτήριο της μείωσης των οργανικών θέσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας; Πώς είναι δυνατόν μετά το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν στον Πειραιά να θεσπίζεται η μείωση οργανικών θέσεων της υπηρεσίας μας, τη στιγμή που με την υπάρχουσα δύναμη αδυνατούμε να ανταποκριθούμε επαρκώς στα καθήκοντα μας; Διεκδικούμε την άμεση αποκατάσταση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας.

Σε νέες μόνιμες προσλήψεις χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις προχωρά το Λιμενικό Σώμα με σύστημα μοριοδότησης υποψηφίων.

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ Καβάλας αναφέρει πως αστυνομικές και λιμενικές αρχές προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων, μετά από έλεγχο για ναρκωτικά σε χειραποσκευές, το Γιάννη Γιαγκίδη, γνωστό συνδικαλιστή, πρόεδρο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (12/04) σημειώθηκε τροχαίο υλικών ζημιών στην παραλία της Καβάλας, με ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα ταξί να συγκρούονται.

Η προμήθεια των εν λόγω σκαφών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης.

Τέσσερα τελάρα και τρία τσουβάλια με αχινούς γέμισαν δύο νεαροί που εντοπίστηκαν στην παραλία Ελαιοχωρίου Παγγαίου Καβάλας.

Στη σύλληψη μίας 33χρονης ημεδαπής προέβησαν πρωινές ώρες της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου 2023, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μύρινας,

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες εχθές, από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, 61χρονος ημεδαπός.

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού για κατοχή και διακίνηση κάνναβης προχώρησε η Λιμενική Αστυνομία Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μαρτίου στη συνοικία του Αγίου Λουκά. 

Τουρκικό αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό του Λιμενικού να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών, το απόγευμα της Τρίτης (22/2). 

Ανακοινώνεται ότι, την 21-10-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στην έδρα της 2ΗΣ ΠΕΔΙΛΣ ΕΛ.ΑΚΤ, θα διεξαχθούν οι θεωρητικές (γραπτές) και πρακτικές εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση πιστοποιητικού εκπαιδευτή χειριστών ταχυπλόων σκαφών. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκήρυξε διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 105 αξιωμα

Προκήρυξη διαγωνισμού απευθείας Κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων
 

Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους καρέττα -καρέττα  εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021, στην παραλία Βρασίδα Καβάλας.

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, ότι δεν είναι δυνατόν να αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα λόγω δυσλειτουργίας του δεξιού εργάτη άγκυρας. 

Μία 71χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο το απόγευμα της Πέμπτης (28/5) καθώς περπατούσε στο λιμάνι

Σκηνές απείρου… «κάλλους» εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου στην Κεραμωτή όταν άρχισαν να καταφθάνουν αυτοκίνητα από τη Ρουμανία, στα οποία επέβαιναν οικογένειες, και επιχείρησαν

Στελέχη του Γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Καβάλας συνέλαβαν στην Καβάλας την Πέμπτη (4/2) έναν 36χρονο, με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, καθώς εντόπισαν στον σπίτι του ποσότητες ηρωίνης κ

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και με τη συνδρομή χειριστή-συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 “ΔΙΑΣ”, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και στις οικίες των προαναφερομένων, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά...

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το όπλο που εντοπίστηκε στη θάλασσα του λιμανιού της Καβάλας, περιείχε μία γεμιστήρα χωρίς πυρομαχικά, ενώ στη θήκη βρέθηκαν 25 φυσίγγια (δες

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή κεντρικού λιμένα Καβάλας , 89χρονη. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ανακοινώνεται ότι, από σήμερα Δευτέρα 09-11-2020 τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, που αφορά στην ηλεκτρονική καταχώριση και διεκπεραίωση αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας.

 

Σελίδες