αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων

Παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κατηγορείται ότι έκανε ένας 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλίας Πούλου και με άμεσους συνεργάτες τον επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιο Τάντση, καθώς και τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλη Μέντζο.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (18/03), υπήρξε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με παραδοσιακούς χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα (11/03) έως την Παρασκευή (15/03) η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων δεν θα λειτουργεί, λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε, πως από τη Δευτέρα (26/02) έως και την Παρασκευή (01/03), η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, δεν θα λειτουργεί λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Μία όμορφη φωτογραφία μοιράστηκε στα social media ο Αλέξης Λαμπρινιάδης, από την πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το βράδυ της Πέμπτης (25/01).

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO», παρουσιάστηκε την Πέμπτη (18/01) στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Η Βασιλική Β’, ο επιβλητικός παλαιοχριστιανικός ναός που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων έχει πλέον αναστηλωθεί και το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί θαυμασμό

“Από εκεί που φωτίζονταν οι στιβαροί πεσσοί με την υψηλή γλυπτική, βρεθήκαμε με τα κακάσχημα ντουβάρια ως φόντο για τους Φιλίππους προ του Παγγαίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media, ο αρχαιολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, με βάση τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα, εξέδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας

Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.

Παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και η ανάδειξη των αρχαίων καταλοίπων στον αστικό ιστό της Θάσου αναφέρονται ανάμεσα στα έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού στην περιφέρεια ΑΜΘ μέσω ΕΣΠΑ.

Θύελλα αντιδράσεων από τα τουριστικά γραφεία της Καβάλας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας έχει ξεσηκώσει η απόφαση της αρχαιολογίας ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να είναι κλειστός κάθε Τρίτη.

Από το βήμα του 35ου συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη η Σταυρούλα Δαδάκη παρουσίασε τα νέα στοιχεία από τις ανασκαφικές έρευνες στους Φιλίππους.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (27/02) υπήρξε εκδήλωση και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με παραδοσιακούς χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα.

Ένα πλούσια διακοσμημένο οικοδόμημα, πιθανώς κρήνη, κι ένα εντυπωσιακό άγαλμα που εικονίζει τον Ηρακλή και χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους, αποκαλύφθηκαν κατά τη φετινή ανασκαφική έρευνα στους Φιλίππους.

"Κι αν βρεθείτε μια νύχτα, Ιούνη μήνα, στους Φιλίππους, ακολουθήστε τα πέτρινα μονοπάτια του χρόνου, τι έχουν να σας αφηγηθούν;". Η καινοτόμος δράση του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε παρόλες τις προκλήσεις που έβαλε ο καιρός.

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τελευταίο μνημείο της χώρας μας που εντάχθηκε στ

Οι εργασίες που εκτελούνται τα τελευταία τρία χρόνια στους Φιλίππους, στο πλαίσιο ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου, αποκαλύπτουν νέες πτυχές της πολυσήμαντης ιστορίας και της σπουδαιότητας που είχε η πόλη ως διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο.

Οι εργασίες που εκτελούνται τα τελευταία τρία χρόνια στους Φιλίππους, στο πλαίσιο ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου, αποκαλύπτουν νέες πτυχές της πολυσήμαντης ιστ

Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και το αρχαίο

Λόγω των φυσικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκε η διαδρομή των 210 χλμ όπως κάθε χρόνο.

Με δυναμική συμμετοχή τουλάχιστον 120 ποδηλατών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 16/10 το βραβευμένο -με ασημένιο στα Tourism Awards 2019- BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ, σε μια ιστορική πο

Την Κυριακή 18 Ιουλίου παρουσιάστηκαν όλα τα έργα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τ

«Της ανοησίας το τετράγωνο. Οι δύο πολιτιστικές διαδρομές που φέρουν ονόματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την Νεάπολι (Καβάλα) και τους Φιλίππους, χρηματοδοτούνται από άλλο πορτοφόλι. Στην πόλη υπήρχαν ώριμα έργα, όπως ο Ναός του Αγίου Νικολάου.

Σελίδες