Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Αν το ζητούμενο είναι ο πολιτιστικός τουρισμός, η Βόρεια Ελλάδα μπορεί με βεβαιότητα να το προσφέρει.

Τα Βατράχια του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου.

Γεμάτο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην αρχαία τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» το Σοφοκλή και τις δύο ημέρες

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις στο shortstories.gr, από την περιοδεία της παράστασης της Λυσιστράτης το 1986, αναφέροντας για την Καβάλα χαρακτηριστικά, Η μουσική έμεινε μες στα χρόνια. Αγαπήθηκε. Και η Καβάλα. Πάντα η καρδιά μου χτυπάει αλλιώς σ’ αυτή την πόλη, κομμάτι της καρδιάς μου αναπόσπαστο".

Την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, γέμισαν με κόσμο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, έρχονται την Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου. Είναι μία συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Γέμισε με κόσμο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στην «Εκάβη» του Ευριπίδη.

Οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Εκάβη» του Ευριπίδη, μαζί με την Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και τον Σωκράτη Μποζούδη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07), ενόψει των παραστάσεων που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Γέμισε το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε γνωστό κατάστημα στην περιοχή των Κρηνίδων, δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μετά την έντονη βροχόπτωση και τον δυνατό αέρα το απόγευμα της Παρασκευής (07/07) στην Καβάλα.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 συναυλία πιάνου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας (03/07), τη μουσικοχορευτική συνάντηση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η θεατρική παράσταση "Η Ανταλλαγή" του Κυριάκου Σαχανίδη ανέβηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φίλιππων.

Το μοναδικό παγκοσμίως πιανιστικό σύνολο “Piandaemonium” γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών συναυλιακής παρουσίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», θα εμφανιστεί σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις στις 5 και 6 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί το εργαστήριο αρχαίου δράματος, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

Παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων και του 7ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί από 23.6 – 10.9.2023.

Το Μουσικό σχολείο Καβάλας ενημερώνει με ανακοίνωση του πως η συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία" θα γίνει παρά την αποχώρηση του Πολωνού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.

Ο μουσικός Zbigniew Preisner ενημέρωσε με ανάρτηση του πως δεν θα συμμετάσχει απόψε στη συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων και αναφέρει χαρακτηριστικά “η συναυλία δεν θα γίνει λόγω της πίεσης, που δεν έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου, από την πλευρά του διοργανωτή του φεστιβάλ.”

Σελίδες