Η Ειρήνη Λαμπίρη, τελειόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην τάξη του Αντώνη Δαγκλίδη και της Ιουλίας Σταυρίδου, ετοιμάζει την πτυχιακή της εργασία στην γενέτειρά της, Καβάλα, που αφορά σε μια Πειραματική Ταινία Μικρού Μήκους βασισμένη στην κινησιολογία στόχος της οποίας είναι να εξερευνήσει, πως γνώριμες, ανά τους αιώνες, φόρμες κοστουμιών μεταβάλλονται ανάλογα με τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση τους και τον διαφορετικό φωτισμό. Αλλά και πως ο ίδιος ο άνθρωπος αλλάζει μέσα από φόρμα και την προαιώνια πάλη του «Φαίνεσθαι» και του «Είναι».

 

Στην ταινία μικρού μήκους συμμετέχουν οι: Δώρα Γεωργίου, Έλενα Καρακατσάνη, Ελένη Μόμτσου, Καλλιόπη Στασινού, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ναταλία Βασιλέκα, Νατάσα Καραγιαννακίδου, Νατάσα Σταύρακα, Παύλος Σταυρόπουλος.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗ

 

Η Ειρήνη Λαμπίρη παρακολούθησε μαθήματα στην Accademia di Belle Arti L'Aquila της Ιταλίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, το 2014 και έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραγωγές, ανεξάρτητες και μη, όπως, το video clip "Συγκαθιστός" (2016), η τηλεοπτική σειρά "Εθνική Ελλάδος" (2015), η παράσταση του Broadway "Beauty and the Beast στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2014), η ταινία μικρού μήκους "Το Ξύλινο Κουτί" (2013), η performance "Fake Time" (2012). Έχει λάβει, επίσης, μέρος στο Working Field Galician Audiovisual στην Ισπανία, ήταν Εθελόντρια στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως υπεύθυνη αιθουσών στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2018).

 

ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗ