16 ανάδοχες οικογένειες στις οποίες είναι τοποθετημένα τα παιδιά, έχει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Σωτήρης Σωτηριάδης.

 
Για το θέμα αυτό το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. διοργανώνει την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018. διημερίδα με θέμα "Παιδική προστασία αναδοχή και υιοθεσία
 
 
Ο κ. Σωτηριάδης σημείωσε: "Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος του νέου νόμου και της κοινωνίας είναι τα παιδιά να μην μεγαλώνουν μέσα σε ιδρύματα, αλλά σε ένα οικογενειακό περιβάλλον."
 
 
Παράλληλα τόνισε: "Νομίζω ότι ο νέος νόμος έρχεται να βάλει μια τάξη στην υιοθεσία και να μειώσει την γραφειοκρατία. Δεν γίνεται καμία έκπτωση στον έλεγχο της καταλληλότητας της κάθε οικογένειας. Παράλληλα, για πρώτη φορά δημιουργούνται τα ηλεκτρονικά μητρώα όπου εκεί θα καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα. Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν ξέρει πόσα παιδιά φιλοξενεί."
 
 
Ο κ. Σωτηριάδης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά δημιουργείται ένα Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας που θα ελέγχει και θα στηρίζει τις ανάδοχες και τις θετές οικογένειες ενώ παράλληλα είπε ότι θα δίνεται το επίδομα αναδοχής σε όλες τις οικογένειες
 
 

Τέλος, ο κ. Σωτηριάδης είπε "Για πρώτη φορά θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση της αναδοχής η εκπαίδευση, τόσο της οικογένειας όσο και του προσωπικού."

 

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. Σωτήρη Σωτηριάδη: