Το έργο της κοινοπραξίας JP-ΑΒΑΞ για την κατασκευή των υπολειπόμενων χιλιομέτρων του αγωγού αερίου TAP σταμάτησαν αγρότες το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου στην περιοχή των Φιλίππων. 

 

Τα συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρίας έφτασαν στην περιοχή λίγο πριν τις 8 το πρωί και άρχισαν τις πρώτες εργασίες σήμανσης, με τοποθέτηση πασάλων. 

 

Οι ενέργειες αυτές έγιναν σε αγροτεμάχια, σπαρμένα με ηλιόσπορους, πίσω από τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων. 

 

Στο σημείο έφτασαν ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Καβάλας Θέμης Καλπακίδης και ο συνδικαλιστής των πετρελαίων και μέλος της παράταξης Βαγγέλη Παππά, Μανώλης Κελαϊδάκης

 

Μετά από λίγο έφτασε και η αστυνομία.

 

 

Ο κ. Κελαϊδάκης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν τηρήθηκε από την πλευρά του TAP η συμφωνία να περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επανέλαβε το ξεκάθαρο μήνυμα των αγροτών ότι δεν θα επιτρέψουν καμία εργασία μέχρι την έκδοση της απόφασης. 

 

“Δεν έχει άδεια κανένα συνεργείο να μπει να δουλέψει” πρόσθεσε και επισήμανε ότι οι εργασίες επιχειρήθηκαν σε σπαρμένα χωράφια. 

 

Μίλησε για παιχνίδι τακτικής και προειδοποίησε ότι αν δεν επικρατήσει η λογική, “η κοινωνία θα πάρει το δίκιο στα χέρια της”. 

 

Το έργο σταμάτησε και -για την ώρα τουλάχιστον- δεν φαίνεται να αρχίζει ξανά σήμερα. 

 

Στο σημείο αναμένονται και εκπρόσωποι του TAP οι οποίοι για διάλογο με τους αγρότες και δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.