Αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας στην περιοχή Άσπρη Άμμος.

 

Συνεργεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου να τοποθετούν την ειδική σήμανση που θα προειδοποιεί τους οδηγούς μα μειώσουν ταχύτητα λόγω των εργασιών.

 

Άμεση αντίδραση από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Μόλις η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, πληροφορήθηκε την πρόθεση της «Εγνατία οδός Α.Ε.» να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου των διοδίων στην περιοχή της Παράκαμψης της πόλης της Καβάλας, έδωσε άμεσα εντολή για την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, μέχρι να συζητηθεί στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που ήδη έχει κατατεθεί από τον Δήμο Καβάλας, από τις 28 Ιουλίου 2017.

 

Έγκριτος νομικός της Καβάλας, πήρε εντολή να υποβάλλει την αίτηση αναστολής, σε συνεργασία με τον συντοπίτη καθηγητή Νομικής Δημ. Μέλισσα, ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα. Ήδη ο καθηγητής επεξεργάζεται την νομική πρόταση του Δήμου Καβάλας. Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι ευελπιστεί με τις νομικές αυτές διαδικασίες, να πετύχουμε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής του έργου των διοδίων της παράκαμψης της Καβάλας».

 

Δελτίο τύπου για την έναρξη των εργασιών εξέδωσε και η δημοτική παράταξη "Συμπρατάξη Πολιτών"

Πληροφορηθήκαμε θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας οδού γιατί θέλουν να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία μετωπικών διοδίων πάνω από την πόλη της Καβάλας.

 Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η λειτουργία μετωπικών διοδίων :

1)Θα επιφέρει αύξηση στο κόστος μετακίνησης των πολιτών της περιοχής.

2 )Θα προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη της Καβάλας, στέλνοντας όλη την κίνηση μέσα στην πόλη μας

3) Θα επιφέρει αύξηση στις τιμές των προϊόντων που διακινούνται, με αποτέλεσμα να πληγούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας

4) Επίσης θα αποτελέσει τροχοπέδη και αντικίνητρο για νέες επενδύσεις στην περιοχή μας

5) Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η περιφέρειά μας είναι από τις φτωχότερες της χώρας και δεν αντέχει άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις. Άλλωστε στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας ήδη υπάρχει σταθμός διοδίων

Για τους παραπάνω λόγους, θέλουμε να ενημερώσουμε τους ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και της κυβέρνησης, πως η δημιουργία μετωπικών διοδίων πάνω από την πόλη μας (και όχι μόνον) βρίσκει αντίθετη όλη την τοπική κοινωνία της Καβάλας αλλά και της περιφέρειας. Επιτέλους, ας λάβουν υπ’ όψιν τους τις επιταγές των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία των όποιων διοδίων θέλουν να φτιάξουν, να γίνει στις εισόδους της χώρας.

Ζητούμενο για όλους μας θα πρέπει να είναι η ακύρωση της δημιουργίας των μετωπικών διοδίων και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μόνο με ψηφίσματα, αλλά με αγώνα στο δρόμο.

 

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης "Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση"

Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα προχωρήσουν τα μετωπικά διόδια στην Καβάλα και θα μπουν μόνο αναλογικά η Κυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την συνέπεια των λόγων της και αγνοώντας της διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας ότι αυτό κυριολεκτικά θα καταστρέψει από κάθε άποψη την Καβάλα, προχωρά στην εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού διοδίων στο νομό Καβάλας και επιλέγει την χειρότερη θέση σε μια επίδειξη μανίας για την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της Καβάλας.

 

Είναι εξοργιστικά αδιάλλακτη η στάση της Κυβέρνησης και της Εγνατίας ΑΕ που τους μόνους που ακούει είναι τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες που όταν θα έχουν τελειώσει το καταστροφικό τους έργο θα κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Ακόμη ψυχρά και παθητικά να δεις το θέμα των διοδίων θα μείνεις με την απορία “γιατί δεύτερα διόδια στο Νομό” και το κυριότερο “γιατί επιλέγεται αυτή η θέση”.

 

Μια θέση που περιβαλλοντικά θα λειτουργήσει ως θηλιά στην πόλη της Καβάλας και θα δημιουργήσει και επικίνδυνες καταστάσεις στους οδηγούς κυρίως των βαρέων οχημάτων λόγω της κλίσης και της ορατότητας.

 

Με μόνο στόχο το ληστρικό κέρδος αδιαφορώντας για κάθε μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική ζημιά, χωρίς αντίσταση και κυρίως χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο η Καβάλα οδηγείται κυριολεκτικά στο απόσπασμα.

 

Καλούμε την τοπική κοινωνία σε αφύπνιση και αγώνα ώστε να μην επιτρέψουμε την καταστροφή της πόλης μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, φτάνει πια».

 

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κομνηνός