Εγνατία Οδός

Συνεχίζουν να ισχύουν (άγνωστο για πόσο) οι δωρεάν μετακινήσεις για τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό.

Η Ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων τεχνικών επιχειρήσεων Ελλάδος αποφάσισε ύστερα από συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων της “Εγνατία Οδός ΑΕ” να προκηρύξει απεργία την Πέμπτη (28/03).

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-όρια νομού Καβάλας και στην 15η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά-Κολχικού-Βόλβης-Ρεντίνας καθώς και στους κλάδους σύνδεσης αυτών θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης (13/02), έντονη χαλαζόπτωση άρχισε στην Εγνατία οδό στο ύψος της Ξάνθης.

Όπως εξήγησε στο KavalaNews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνος Κουτσούκος από τις συγκεκριμένες αυξήσεις που θα γίνουν σταδιακά τα επόμενα τρία χρόνια εξαιρείται η Εγνατία Οδός.

Αρκετά τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών σημειώθηκαν το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα της διαθεματική προσέγγισης της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η «Δημωφέλεια».

Η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πράξης: “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Στις 06:30 το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, έγινε τροχαίο ατύχημα.

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων, από τις 14.00 το μεσημέρι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των κόμβων της Μάκρης, της Μέστης

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου μετά από τη βροχή που έπληξε την πόλη.

Τη Δευτέρα (31/07), παρουσιάστηκε το έργο “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια με σκοπό να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού.

Αυτοψία στην γέφυρα του παλιού νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Εγνατία Οδός ΑΕ. Θα βρίσκεται στην Καβάλα την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Στη μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κινούνται την Πέμπτη (26-01-2023), την Παρασκευή (27-01-2023) και τη Δευτέρα (30-01-2023) τα οχήματα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Κήπους στο ύψος της σήραγγας του Παληού.

Μεγάλη επιβάρυνση του παλαιού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΑΜΘ λόγω διέλευσης μεγάλων οχημάτων για λόγους τροφοδοσίας και ανάπαυσης των οδηγών.

Συνάντηση με τον Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Stefan Sabrutev είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Έναρξη λειτουργίας τις επόμενες ημέρες για δύο πλευρικούς σταθμούς διοδίων στην Καβάλα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

τις 16 Ιουνίου δημοπρατήθηκε το τμήμα του κάθετου άξονα (Ε 61) που θα ενώνει τη Δράμα με την Εγνατία Οδό από τις Κρηνίδες μέχρι τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Μέχρι τις 3 Ιουνίου θα δοθεί σε κυκλοφορία στην κυκλοφορία ο κλάδος από τον

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης με επείγουσα επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη (27/4)  προς την εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε.

Τροχαίο ατύχημα με τρεις εγκλωβισμένους σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (5/4) στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Καβάλας

 

Τις προηγούμενες ημέρες του Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα – Δράμα, το οποίο θα έχει μήκος 8,3 χιλιομέτρων και θα συνδέει τις Κρηνίδες με το Σταυρό.  

Με αφορμή τις συνέπειες της πρόσφατης χιονόπτωσης στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα και δεδομένου ότι ως εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διαχειριζόμαστε – μέσω εργολάβων (και υπεργολάβων ιδιοκτη

Σελίδες