Τη δημιουργία κέντρου διασκέδασης στη Δημοτική Αγορά Καβάλας εξετάζει ως ενδεχόμενο η δημοτική αρχή. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Center tv και τον Γιάννη Κομνηνό, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ερήμωση της Δημοτικής Αγοράς.

 

Η δήμαρχος είπε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και μαζί άλλαξαν και οι καταναλωτικές συμπεριφορές κι έτσι η Δημοτική Αγορά σιγά σιγά θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο, το οποίο σημείωσε ότι θα το κρίνουν οι ανάγκες της τοπικής αγοράς.

 

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι αυτό της δημιουργίας χώρου διασκέδασης στο υπόγειο, όπου τα ψαράδικα συνεχώς μειώνονται.

 

Η Δημοτική Αγορά λειτούργησε πρώτη φορά το μακρινό 1992 και αποτέλεσε ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα έργα του τότε δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη. Στους 6 ορόφους του, με εμβαδόν 3.000 τ.μ. ο καθένας, επιχειρήθηκε να «τακτοποιηθεί» όλη η αγορά τροφίμων της τότε πόλης και οι χώροι στάθμευσης που έπιασαν το μισό εμβαδόν του κτιρίου.

 

Το υπόγειο δόθηκε στα ψαράδικα που τότε στεγάζονταν στο πλακόστρωτο της παραλιακής, ο 1ος όροφος στα μανάβικα του κέντρου, οι τρεις τελευταίοι όροφοι αποφασίστηκε να λειτουργήσουν ως πάρκινγκ ενώ το ισόγειο δόθηκε σκανδαλωδώς στην κραταιά τότε αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» η οποία λειτούργησε σούπερ μάρκετ και υποκαταστήματα των Beauty Shop και Marks and Spencer.

 

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υπήρξαν αντιδράσεις και αναστάτωση στην αγορά αφού δεν ήταν λίγοι οι οπωροπώλες και οι ιχθυοπώλες που αρνήθηκαν να μετεγκατασταθούν. Κι ενώ η αγορά στη συνέχεια «ρυθμίστηκε» και το κέντρο της πόλης τότε «καθάρισε» από τις δύο αυτές κατηγορίες καταστημάτων, μέσα στα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς ο κανόνας «έσπασε» αφού ιχθυοπωλεία και οπωροπωλεία  λειτούργησαν ξανά στο κέντρο, εκτός «δακτυλίου». Ορισμένα μάλιστα και δίπλα στη Δημοτική Αγορά. Στον τομέα αυτό, η πολιτική εκείνη απόφαση του Λευτέρη Αθανασιάδη φάνηκε από νωρίς ότι ήταν λανθασμένη. 

 

Η καταναλωτική κίνηση κυρίως στο υπόγειο του κτιρίου ήταν από την αρχή προβληματική ενώ η εικόνα τελείως μίζερη σε σχέση με τα παλιά ψαράδικα. Τελευταία, αρκετά καταστήματα έχουν φύγει από το χώρο και διάλεξαν διαφορετικούς χώρους δραστηριοποίησης. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ιχθυοπωλεία Πουλή-Μαρκόπουλου που επέλεξαν δύο σημεία στο κέντρο της πόλης για τα νέα τους καταστήματα, ώστε να φύγουν από το τέλμα της Δημοτικής Αγοράς.

 

Η δημοτική αρχή δείχνει να παρατηρεί τις εξελίξεις ως μια φυσική συνέπεια και πιθανότατα να περιμένει το τελικό άδειασμα της Δημοτικής Αγοράς για τη χρήση του υπογείου για κάποιο άλλο σκοπό.

 

Η ιδέα που δημοσιοποίησε η δήμαρχος Καβάλας για δημιουργία χώρου διασκέδασης αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

 

Κάποιοι βέβαια θα ανέμεναν να ακουστεί και το ενδεχόμενο χρήσης του χώρου ως υπόγειος χώρος στάθμευσης, για την επέκταση του κορεσμένου (τις ώρες αιχμής) πάρκινγκ των πάνω ορόφων, με είσοδο δίπλα από την πλευρική είσοδο του Σκλαβενίτη ή με κάποια άλλη μελέτη.