Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων συνεδρίασε χθες Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 για να αποτιμήσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα, παράλληλα με τη συνέχιση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στον Κλάδο των Λιπασμάτων που έχει κηρύξει η ΟΕΧΒΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τόνιος κατέθεσε ενώπιον του ΔΣ γραπτή δήλωση που αναφέρει τα εξής:

 

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Διοικητικό Συμβούλιο, σε όλα τα μέλη του Σωματείου μας, αλλά και, πάνω απ’ όλα, απέναντι στον δίκαιο αγώνα για το Δικαίωμα στην Εργασία με Ασφάλεια και Αξιοπρέπεια που με αυταπάρνηση δίνουμε εδώ και μήνες, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή. Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, μετά από προκλήσεις γνωστού για την προκλητική του συμπεριφορά υπαλλήλου της εταιρίας Centrofaro σε παραλιακό καφέ της Καβάλας, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση και αναγκάστηκα να αντιδράσω ερχόμενος σε συμπλοκή μαζί του, γεγονός που όπως αποδείχθηκε επεδίωκε ο εν λόγω υπάλληλος προκειμένου να μου δημιουργήσει πρόβλημα και να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων.  Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, γνωστός σε όλους για την “δράση” του, δεν είναι απλά ένας απεργοσπάστης, αλλά δεν χάνει ευκαιρία σπίλωσης του Αγώνα μας. Αυτό έσπευσε για άλλη μια φορά να πράξει καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στην δημοσιότητα με ψευδής καταγγελίες, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και την αλήθεια.  Όλα αυτά βέβαια με προφανή στόχο να τρωθεί η εικόνα όλων μας και να αποπροσανατολιστεί η Κοινή Γνώμη από τα δίκαια αιτήματα του Αγώνα και της εν εξελίξει Απεργίας μας. Με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στο Σωματείο και στους συναδέλφους μου επιλέγω τον δρόμο της Δικαιοσύνης η οποία και μόνη έχει τον λόγο και όχι αυτόν των εντυπώσεων.  Είναι βέβαιο ότι η Αλήθεια θα λάμψει. Μέχρι τότε όμως, δεν δέχομαι να είμαι εγώ αυτός που θα επιτρέψει στον οποιονδήποτε καλοθελητή ή εγκάθετο να αμαυρώσει τον Αγώνα μας. Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να προστατεύσω το Σωματείο από τυχόν κακοήθεις επιθέσεις, παραιτούμαι από τη θέση του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας μέχρι την δικαίωση μου. Παραμένω πάντα ενεργό μέλος, σταθερά και αμετακίνητα στις επάλξεις του Αγώνα μας που σίγουρα θα δικαιωθεί.».

 

            Το ΔΣ του Σωματείου μας έκανε ομόφωνα δεκτή την παραίτηση του κ. Τόνιου, δηλώνοντας παράλληλα ότι καταδικάζει την τακτική των ψευδών καταγγελιών και προκλήσεων της άλλης πλευράς που οδηγούν σ’ αυτές τις δυσάρεστες και καταδικαστέες απ’ όλους μας καταστάσεις.

 

Εκ του ΔΣ