Κύριοι Προϊστάμενοι,

 

Νοιώθω την ιδιαίτερη ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε καθέναν από τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25η: Μαρτίου, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες επικράτησαν στην περιοχή μας και να τους συγχαρώ προσωπικά.

 

Οφείλω μάλιστα να επεκτείνω τα συγχαρητήρια μου και στους μαθητές εκείνους, οι οποίοι δεν παρέλασαν λόγω της σύντμησης των παρελάσεων, η οποία αποφασίσθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά είχαν την διάθεση να παρελάσουν.

 

Είναι σημαντικό πως σε μία εποχή όπου, επί καιρό, γίνονται συστηματικές προσπάθειες προκειμένου να υποβαθμιστεί ο εορτασμός των εθνικών επετείων και ιδιαίτερα οι παρελάσεις, οι μαθητές του Νομού μας έδωσαν την δική τους απάντηση παρελαύνοντας, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και τιμώντας έτσι όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Άλλωστε είναι αδιαμφισβήτητο πως οι προσπάθειες και οι αγώνες δεν γίνονται πάντα υπό «καλό καιρό», με την έννοια πως τις περισσότερες φορές, οι αγώνες διεξάγονται υπό αντίξοες συνθήκες! Ακριβώς όπως και το 1821 όπου οι αγωνιστές - πρόγονοι μας πέτυχαν την απελευθέρωση της πατρίδας μας πολεμώντας σε δύσκολους καιρούς, υπό αντίξοες συνθήκες και μάλιστα με δυσμενή αριθμητικά στοιχεία, εις βάρος τους.

 

Απευθυνόμενος σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, θέλω να τους διαβεβαιώσω πως οι αγωνιστές του 1821 είναι από τις περιορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων στην ιστορία που αποτελούν παραδείγματα πίστης, πατριωτισμού, επιμονής, υψηλού αγωνιστικού φρονήματος, αλτρουισμού, ηρωισμού, αυτοθυσίας αλλά και δικαίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν κορυφαία παραδείγματα για όλους εμάς, οι οποίοι βιώνουμε σήμερα τις δυσκολίες της δικής μας χρονικής συγκυρίας και οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να τις ξεπεράσουμε.

 

Κύριοι Προϊστάμενοι,

 

ολοκληρώνοντας τις παραπάνω επισημάνσεις θα ήθελα να διαβιβάσετε τα συγχαρητήρια μου και την παρούσα μου επιστολή σε όλα τα σχολεία της αρμοδιότητας σας, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όπως και στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, που ενεπλάκησαν στην παρέλαση της 25™ Μαρτίου.

 

Θερμά Συγχαρητήρια και σε εσάς προσωπικά για την συμβολή σας στην γενικότερη εκπαιδευτική προσπάθεια και ειδικότερα στην διοργάνωση της παρέλασης. Καλή Πρόοδο, Καλή Επιτυχία και Δικαίωση σε όλες τις προσπάθειες των μαθητών.