Στο τηλεοπτικό παιχνίδι “MasterChef” που προβάλλεται στο Star εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή 12/04, ο Θάσιος chef, Γιάννης Μαρινόπουλος, ως κριτής μαζί με τους σταθερούς κριτές – παρουσιαστές Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο και Σωτήρη Κοντιζά.

 

Είναι αυτός που βάζει τη δοκιμασία στους παίκτες που είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

 

Επέλεξε ένα τεχνικά δύσκολα πιάτο, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές. Ο τίτλος του «μπούτι κόκορα κονφί».

 

Τα επίπεδα προετοιμασίας ήταν πολλαπλά.

 

Προλογίζοντας τον Γιάννη Μαρινόπουλο, ο Πάνος Ιωαννίδης είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες: «ο καλεσμένος μας έχει βάλει τον τόπο καταγωγής του, την Θάσο, στο γαστρονομικό χάρτη της χώρας τα τελευταία χρόνια, με consulting σε εστιατόρια στη βόρεια Ελλάδα. Είναι executive chef των ξενοδοχείων του ομίλου Xenios Gate».

 

«Τι καλό βγάζει η Θάσος;»

 

ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς με το Γιάννη Μαρινόπουλο να απαντά:

 

«ελαιόλαδο, μέλι, πολλά θαλασσινά και ψάρια… μια παρθένα γη».

 

Ο Πάνος Ιωαννίδης συμπλήρωσε ότι συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρινόπουλο στα εστιατόριά του, σημειώνοντας ότι ο Θάσιος σεφ έχει αναλάβει και το κομμάτι της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μαρινόπουλος

 

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος κατάγεται από την Καλλιράχη Θάσου. Μένει στο νησί κι έχει επιλέξει για τη μόνιμη κατοικία του την ήσυχη περιοχή του Σωτήρα. Εργάζεται εδώ και χρόνια ως Executive Chef στον ξενοδοχειακό όμιλο Xenios Gate της οικογένειας Κοθάλη, ο οποίος λειτουργεί τα πολυτελή ξενοδοχεία Alexandra Beach Thassos Spa Resort (Ποτός), Alexandra Golden Boutique Hotel (Χρυσή Αμμουδιά), A for Art Design Hotel (Λιμένας) και Alexandra Elegance Bridging Generations (Ποτός).

 

Τον περασμένο Νοέμβριο τιμήθηκε στα «Flag Restaurant Awards Greek Cuisine 2023» με διάκριση ποιότητας για το εστιατόριο στο οποίο είναι υπεύθυνος με συνεργάτη τον chef de cuisine, Κυριάκο Τερλελέ.

 

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος έχει πορεία 25 ετών στον χώρο της γαστρονομίας, ενώ δούλεψε για αρκετά χρόνια στο πλευρό του διακεκριμένου σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου. Είναι λάτρης της παράδοσης και εμπνέεται από αυτή, αλλά παράλληλα, προσπαθεί - αξιοποιώντας νέες τεχνικές - να δίνει μια άλλη διάσταση στα πιάτα του.

 

Συμμετέχει σε consulting εστιατορίων ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και το δημοφιλές γαστρονομικό στέκι του «Σαρρή» στην Καβάλα. Έχει υπάρξει εισηγητής σε σεμινάρια με θέμα την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή.