Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Στέγης, διοργανώνουν το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 7 μ.μ. στην εκδήλωση "Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα" για το θέμα της Στέγης.

 

Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από την προβολή του ντοκιμαντέρ "142 χρόνια", για το οποίο η γαλλική Liberation έγραψε πως «δείχνει τον αγώνα όλων εκείνων που καθημερινά προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του», παρουσία του δημιουργού της Στέλιου Κούλογλου.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

ΧΩΡΟΣ: ΣΤΕΓΗ ΣΦΓΤ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Στέλιου Κούλογλου:

 

Δημοσιογράφος, έχει σπουδάσει σε Αθήνα, Παρίσι, Τόκιο.

 

Ξεκίνησε από το "Αντί", διετέλεσε ανταποκριτής της "Αυγής" στο Παρίσι, και αργότερα στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της Περεστρόικα, πολιτικός αναλυτής, απεσταλμένος στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, συνεργάτης πολλών διεθνών ΜΜΕ. Δημιουργός του βραβευμένου "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα" στην ΕΡΤ απ' όπου απολύθκε το 2008 επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει το ντοκιμαντέρ «Η γενιά των 700 €», όταν και ίδρυσε το tvxs.gr

 

Παραγωγός και σκηνοθέτης αρκετών ντοκιμαντέρ όπως «Whistleblowers», «Απολογία ενός Οικονομικού Δολοφόνου», «Oligarchy», «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» και πρόσφατα του «142 χρόνια». Συγγραφέας πλήθους λογοτεχνικών και ιστορικών βιβλίων. Έχει βραβευτεί ως δημοσιογράφος, συγγραφέας και ντοκιμαντερίστας και έχει χαρακτηριστεί, από τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα» ως «το σύμβολο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα».

 

Ευρωβουλευτής, που έχει διακριθεί για την κοινοβουλευτική και πολιτική του δράση καθώς επίσης για διεθνείς πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις για την κοινωνική-νεανική στέγη, το ναυάγιο της Πύλου, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασυδοσία των πλατφορμών τύπου uber κ.α. Μέλος διαφόρων Επιτροπών, είχε καταλυτική παρουσία στην Εξεταστική PEGA για τις υποκλοπές, εισηγητής σε διάφορα νομοθετήθηματα όπως η Πράξη για την Ελευθερία των ΜΜΕ, ο κανονισμός για την Πολιτική Διαφήμιση και η Οδηγία Anti-SLAPP.

 

(δελτίο Τύπου ΣΦΓΤ ΚΑΒΑΛΑΣ)