Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων τριών Νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ των οποίων και τα Κέντρα Υγείας Πρίνου και Χρυσούπολης.

 

 

Η ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι σήμερα 9.4.2024 υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων 3 Νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ των οποίων και τα Κέντρα Υγείας Πρίνου και Χρυσούπολης της Π.Ε. Καβάλας καθώς και το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης της Π.Ε. Ξάνθης, όπου εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Δήμου Νέστου.

 

Σημειώνεται ότι ήταν πάγιο αίτημα του Βουλευτή προς το Υπουργείο Υγείας να αναβαθμιστούν και να ανακαινιστούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.

 

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι όπως είχε ανακοινωθεί και με το από 1.9.2022 Δελτίο Τύπου, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, αφού είχε ευχαριστήσει τον Βουλευτή  για το ενδιαφέρον του μέχρι και για το πιο ακριτικό χωριό της Π.Ε. Καβάλας, τον είχε διαβεβαιώσει πως τόσο το Κ.Υ. Σταυρούπολης Ξάνθης το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ορεινών χωριών του Δήμου Νέστου, όσο και τα υπόλοιπα Κ.Υ της περιοχής μας θα ενταχθούν σε προγράμματα επιδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανέφερε τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και κυρίως δικαιωμένος γιατί οι προσπάθειές μου ήταν συνεχείς και αδιάκοπες για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας. Θερμές ευχαριστίες προς τον τ.Υπουργό Υγείας κ.Αθανάσιο Πλεύρη, προς τον Υπουργό Υγείας κ.Άδωνη Γεωργιάδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ.Ειρήνη Αγαπηδάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς τα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας. 

 

Η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και της Κυβέρνησης, γι’ αυτό και η αναβάθμιση σε υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό πρόκειται να συνεχιστεί».”