Τους φόβους τους για την πρόκληση ατυχήματος εκφράζουν σχεδόν καθημερινά οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο στη Σκάλα Σωτήρα στη Θάσο.

 

Η πόρτα από την οποία εισέρχονται και εξέρχονται τα νήπια είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιο παιδάκι ή κάποια από τις νηπιαγωγούς.

 

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς η κατάσταση αυτή παραμένει η ίδια εδώ και 4 χρόνια από τότε που άρχισε να διαφαίνεται το πρόβλημα.

 

Όπως επισημαίνουν, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει δεκάδες οχλήσεις από το σύλλογο διδασκόντων, από τους γονείς και από το τοπικό συμβούλιο προς τη δημοτική αρχή η πόρτα δεν έχει επισκευαστεί.  

 

Διδακτικό προσωπικό και γονείς θορυβήθηκαν ακόμα περισσότερο όταν πριν από μερικές ημέρες η συρόμενη πόρτα που κανονικά πρέπει να κλείνει για να μην μπορεί κάποιο παιδί να βγει την ώρα της λειτουργίας του σχολείου, υποχώρησε κι έπεσε στα πόδια μίας νηπιαγωγού.

 

Αυτό που ρωτούν με αγωνία οι γονείς είναι τι θα συνέβαινε εάν στη θέση της δασκάλας ήταν κάποιο παιδί.

 

«Δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιος ευθύνεται και έφτασε ως εδώ το σχολείο αλλά μας ενδιαφέρει να επιδιορθωθεί άμεσα η ζημιά για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Οι κολώνες είναι έτοιμες να πέσουν, οι πόρτες και τα κάγκελα είναι όλα κομμένα & σκουριασμένα. Γιατί πρέπει να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια να χτυπήσει κάποιος για να γίνουν αυτά τα βασικά έργα;» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς στο KavalaNews.gr.