Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων της Γ Τάξης του 4ου Γυμνασίου υποδέχτηκαν τη μουσειοσκευή «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος από τη Χαλέπα στα Χανιά της Κρήτης.

 

Σχετικά με τη δράση, το σχολείο αναφέρει:

 

Η μουσειοσκευή “Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού σχεδιασμένου να συνεισφέρει σε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και να προσφέρει αξιοσημείωτες εμπειρίες καλλιέργειας της ιστορικής κουλτούρας των μαθητών και των μαθητριών.

 

Με εποπτικό υλικό (αντίγραφα αντικειμένων και πρωτογενών και δευτερογενών ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι, έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό) η μουσειοσκευή τροφοδότησε τη φαντασία, την κρίση, καθώς και κάθε αισθητηριακή, συναισθηματική, ψυχική και κοινωνική ικανότητα των μαθητών/τριών.

 

Με βιωματικές παιγνιώδεις δραστηριότητες οι ομάδες των παιδιών, συνεργάστηκαν, γνώρισαν καλύτερα και επεξεργάστηκαν όψεις της ζωής και της προσωπικότητας του πολιτικού, του διπλωμάτη, του επαναστάτη και του ανθρώπου Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Τέλος στο Ημερολόγιο Εντυπώσεων τα παιδιά αποτύπωσαν σκέψεις για τις εμπειρίες που βίωσαν και κατέθεσαν τη δική τους σφραγίδα από τον τόπο και την τάξη τους στο ταξίδι της μουσειοσκευής.

 

Υπεύθυη εκπαιδευτικός: Θεράπογλου Κατερίνα (ΠΕ02)