Τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη μαθητική κοινότητα από τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές των σχολικών μονάδων αλλά και την αδυναμία του Δήμου Καβάλας να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της σχολικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των καταστροφών επισημαίνει η ΕΛΜΕ Καβάλας με ανοιχτή επιστολή της προς τη διοίκηση του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΛΜΕ αναφέρει:

 

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από την πολιτεία αποδεικνύεται καθημερινά όχι μόνον από την ανεπαρκή και μη έγκαιρη στελέχωσή της με εκπαιδευτικούς, αλλά και από τις απαξιωμένες και κάποιες φορές επικίνδυνες κτιριακές υποδομές.

 

Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΜΕ Καβάλας έγινε αποδέκτης παραπόνων από γονείς και εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και την αδυναμία ανταπόκρισης της σχολικής επιτροπής στα αιτήματά τους.

 

Αιτήματα που σχετίζονται με τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση καταστροφών των σχολικών κτιρίων, αλλά και κακοτεχνιών που απειλούν την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο Καβάλας και ζητά απάντηση στο παρακάτω ερώτημα:

 

Για ποιους λόγους οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν ανταποκρίνονται ή δεν ανταποκρίνονται έγκαιρα στα σχετικά αιτήματα των σχολικών μονάδων;

 

Το ερώτημα εκφράζει την ανησυχία των εκπαιδευτικών για την ασφάλεια και την υγεία όλης της σχολικής κοινότητας.

 

(δελτίο Τύπου)