Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας, παρουσίασε το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

 

Η βιβλιοπαρουσίαση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

 

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε απόσπασμα από την εκπομπή «Άξιον Εστί» της ΕΡΤ3, από παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα Χατζηεμμανουήλ στον Βασίλη Βασιλικό.

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής του ΔΠΘ, Στάθης Κεκρίδης, ο ιστορικός, Κωνσταντίνος Χιώνης, η αρχιτέκτων Σαπφώ Αγγελούδη, και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νικόλαος Τσιλογεώργης.

 

 

H πέτρα και το αυγό

 

Μικρές ιστορίες ειπωμένες, μπορεί, από μια τρύπια χλαίνη κρεμασμένη στο καρφί της πόρτας, που τις νύχτες η τρύπα γίνεται στόμα και μιλάει με ανθρώπινη λαλιά.

 

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ

 

Γεννήθηκε στη Θάσο, όπου ζει και εργάζεται ως οδοντίατρος. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Έκανε σπουδές σεναρίου. Συνεργάστηκε με εφημερίδες. Έχει εκδώσει βιβλία για μεγάλους και παιδιά. 

 

Το βιβλίο του «Πέρσες του Αισχύλου» συμπεριελήφθη στους «Βραχείς καταλόγους του ελληνικού βιβλίου 2018» του «Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ».

 

Συμμετείχε, με ανακοινώσεις του, σε Συνέδρια Ιστορίας, οι οποίες είναι δημοσιευμένες στους τόμους των πρακτικών τους.

 

Υπηρέτησε το νησί του, επί εννιά χρόνια (2011 – 2019»), από τη θέση του Δημάρχου.