Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η έγκριση του ισολογισμού του νομικού προσώπου ΕΥΝΕΣΤΙΑ. Για το συγκεκριμένο θέμα παρέστη στο συμβούλιο και ο ορκωτός λογιστής κ. Ζωιτσάς Άγγελος ο οποίος έκανε  τον έλεγχο και ανέδειξε ως κυρίαρχο το πρόβλημα που προέκυψε από συσσωρευμένες ζημιές των ετών 2013 και 2014 οι οποίες αγγίζουν το τεράστιο ποσό των 750.000€.

 

Ο Δήμαρχος Νέστου Τσομπανόπουλος Βαγγέλης κατηγόρησε ευθέως στο συμβούλιο την τέως πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ  κ. Γατούλα για κακοδιαχείριση στα δυο χρόνια που υπηρέτησε το νομικό πρόσωπο λέγοντάς της χαρακτηριστικά πως ΄'' φέρει  τεράστια πολιτική ευθύνη''. 

 

Ο Δήμαρχος Νέστου μάλιστα έκανε αναφορά  σε παλιότερα έτη αναδρομικά λέγοντας πως το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο ήταν ΠΑΝΤΑ κερδοφόρο έχοντας συνέχεια  αποθεματικό. Μάλιστα η προηγούμενη διοίκηση (Μιχαηλίδη) παρέλαβε από τη διοίκηση Γκουλφά αποθεματικό της τάξης του 1.000.000€. 

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τεκμηρίωσε με επιχειρήματα πως η ΕΥΝΕΣΤΙΑ της προηγούμενης διοίκησης σπατάλησε άσκοπα τα χρήματα των πολιτών για δήθεν κοινωνική πολιτική , σε προεκλογική χρονιά μάλιστα για να εισπράξει από την τέως πρόεδρο σε ύφος περισσής αλαζονείας την φράση :  ''Έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΑ  και δαπάνησα τα χρήματα των πολιτών '' παγώνοντας το σώμα που άφωνο άκουγε ...

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναλύοντας τις ''αλόγιστες'' δαπάνες αναφέρθηκε :στα 400.000 € που ξόδεψε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ  σε ένα χρόνο για δεκατιανό στα σχολεία , στα 50.000 € για καυσόξυλα, στα 45.000 € για τα θερινά μπάνια των μελών του ΚΑΠΗ,  στα 6.000€ που ξόδεψε για επισκευές του ΚΑΡΟΥΖΕΛ  υποχρέωση οικονομική της Αναπτυξιακής και όχι της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ,  στις τριπλάσιες συνδρομές σε εφημερίδες απ'ότι σήμερα  για την προσωπική της προβολή , στην πρόσληψη γιατρού  με ποσό 12.000 € στο ΙΑΚ ενώ αυτό δεν ήταν υποχρεωτικό και απαραίτητο, προκειμένου να αποδείξει με όλα αυτά  πόσο απερίσκεπτα διαχειρίστηκε το χρήμα των συμπολιτών μας.

 

Για όλα τα παραπάνω ο Δήμαρχος καλεί δημοσιογράφους και πολίτες να ενημερωθούν για τα έργα και τις ημέρες της τ.προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ, που διαχειρίστηκε τα χρήματα των πολιτών ανεύθυνα και προκλητικά, τόσο από τις αρμόδιες  υπηρεσίες όσο κι από τον λογιστή της επιχείρησης για την αντικειμενικότητα των στοιχείων τα οποία δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης. Υποσχέθηκε ότι η παρούσα  διοίκηση θα πράξει τα δέοντα για να καταστήσει και πάλι το νομικό πρόσωπο βιώσιμο και κερδοφόρο μέσα από την περιστολή άσκοπων δαπανών λειτουργώντας υπεύθυνα και συνετά σεβόμενη τα χρήματα των δημοτών μας.

 

Όταν ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου και τη μείωση των επιχορηγήσεων από το κράτος κατά 65% πήρε ως αντιπροτάσεις από τον δε κ. Μιχαηλίδη να στραφεί η διοίκηση σε έργα του ΕΣΠΑ και από τον κ. Αμπεριάδη  να προτρέπει να προσφύγει η διοίκηση σε δωρεές και χορηγίες για να τους απαντήσει στη συνέχεια ο Δήμαρχος πως προκειμένου να συνταχθούν μελέτες του ΕΣΠΑ απαιτείται επανδρωμένη τεχνική υπηρεσία την οποία φρόντισε ο τέως δήμαρχος να αποψιλώσει ρίχνοντας τώρα '' κροκοδείλια δάκρυα'' ενώ στον κ. Αμπεριάδη απάντησε πως οι προτάσεις του είναι '' επικίνδυνες'' κι ότι ξεχνά πως βρίσκεται σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και όχι σε συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου πολιτιστικών συλλόγων.

 

 Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα του γηπέδου της Πέρνης για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση αδιαφόρησε τελείως για τις αυθαίρετες κατασκευές αναθέτοντας 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ  την ευθύνη στην τεχνική υπηρεσία . Η σημερινή διοίκηση αιτήθηκε από την αντιπεριφέρεια  του οικοπέδου άνωθεν του γηπέδου προκειμένου να νομιμοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες έγιναν με την ευθύνη  κάποιων ''γνωστών'' ''άγνωστων'' χωρίς να γνωρίζει ΤΙΠΟΤΑ  η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Ωστόσο ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να καλύψει το κόστος τόσο της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων όσο και της άρσης της επικινδυνότητάς τους το οποίο αγγίζει το ποσό των 50.000 € και αδυνατεί να πληρώσει ο Δήμος.

 

Τονίστηκε ακόμη από το Δήμαρχο στο σώμα ότι τόσο ο αντιδήμαρχος έργων κ. Κώστας Παπαθεοδώρου όσο και οι υπάλληλοι της τεχνικής και οικονομικής  υπηρεσίας καθημερινά κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε 24ωρη σχεδόν βάση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα της Γεωθερμίας , του κόμβου των σφαγείων , του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης , του ΧΑΔΑ  Ξηροποτάμου και των Ξωχώραφων Λεκάνης μέχρι  την 31η Δεκέμβρη  ώστε να μην τα επιβαρυνθεί ο Δήμος, ευχαριστώντας τους δημόσια γι'αυτό.

 

(δελτίο Τύπου)