Νέστος

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών προβληματίζουν ιδιαίτερα τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφορικά με την ποσότητα των νερών που θα απαιτηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στον κάμπο του Νέστου.

 Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα ελληνικής καταγωγής για κλοπή.  

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), έχει υλοποιήσει, μόνη και σε συνεργασία με άλλες περιβαλλοντικές ΜΚΟ και φορείς, πολλά έργα προστασίας της Φύσης

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο δήμο Καβάλας σύμφωνα με την εικόνα που προκύπτει μετά τις 9 το βράδυ.

Εκλογή δημάρχου που προέρχεται από το ΚΚΕ έδειξαν τα "αποτελέσματα" δημοτικών εκλογών που εμφάνισε το πρωί της Τετάρτης 4/10/2023 το Υπουργείο Εσωτερικών...

Ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία και στο νομό Καβάλας είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Guardian αναλύοντας στοιχεία από δεκάδες επίσημες πηγές. Η συγκέντρωση μικροσωματιδίων PM2,5 είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ ορισμένες περιοχές δείχνουν να κάνουν έναν επικίνδυνο «πρωταθλητισμό». Ανάμεσά τους και η Νέα Καρβάλη.

Εκδόθηκαν από τα πρωτοδικεία Καβάλας και Ροδόπης οι επίσημες αποφάσεις ανακήρυξης των υποψηφίων που κατεβαίνουν στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αντίστοιχα, στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου καθώς και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δύσκολη είναι η κατάσταση όπως όλα δείχνουν στη φωτιά που ξέσπασε στο Διαλεκτό του Δήμου Νέστου.

“Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε αναγγελία για αρδευτικό έργο στην περιοχή του κάμπου της Ξάνθης, το οποίο θα αρδεύεται από τα ύδατα του ποταμού Νέστου, ο κάμπος του Νέστου χρειάζεται περισσότερο νερό απ’ ό,τι διατίθεται σήμερα και οποιαδήποτε μείωση των διαθέσιμων υδάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αγροτική εκμετάλλευση και κατ’ επέκταση στα διατιθέμενα στην αγορά τοπικά, ποιοτικά προϊόντα” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη του με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης.

«Είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων και προσεγγίζεται αρκετά εύκολα από την πόλη της Δράμας και της Ξάνθης. Ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να ακολουθήσει το δρόμο για τη Σταυρούπολη και από εκεί να κατευθυνθεί στο χωριό Λειβαδίτης, που βρίσκεται στα 1300 μέτρα υψόμετρο. Το φυσικό τοπίο που τον αγκαλιάζει απογειώνει την ομορφιά του, συνθέτοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό»

Στα στενά του Νέστου διοργανώνει πεζοπορία ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/03) υπήρξαν φωτιές σε καλαμιές στον κάμπο του Νέστου που πήραν μία έκταση και έτσι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης μαζί με ένα όχημα και από την Π.Υ. Καβάλας κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε.

Την αστυνομία Καβάλας και του Νέστου, τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους βοήθησαν στον εντοπισμό του κυνηγού στην περιοχή της Λεκάνης ευχαριστεί η οικογένειά του.

γράφει ο

Ευριπίδης Ταρασίδης

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με drone από το travel inspiration μας ταξιδεύει στους μοναδικούς μαιάνδρους του Νέστου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (24/12) τα κάλαντα έψαλαν στο Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, η φιλαρμονική του Δήμου, πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και μικροί μαθητές.

Με έναν σημαντικό αριθμό ακτινιδίων να παραμένει στα δέντρα κλείνει η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους παραγωγούς της Καβάλας.

Είναι και από μόνος του αιτία για να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, διανύοντας εκτάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το brand name «Nεστοχώρια» προσπαθούν να προωθήσουν επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να ενισχύσουν τον τουρισμό στα χωριά του Νέστου.

Νέοι αεροψεκασμοί θα γίνουν σε περιοχές του Δήμου Νέστου, όπως, Ποντολίβαδο, Ερατεινό, Χρυσούπολη, Κεραμωτής, την Πέμπτη (18/8) από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Σελίδες